1 Ağustos 2012 Çarşamba

Sütünüz Bol Olsun


Şu annelik ne garip işmiş… Eskiden onu yemem, bunu sevmem diyen ben, artık “sütü artırırmış” deseler, bu yaşıma kadar burun kırın ettiğim her yiyeceği büyük bir iştahla mideye indirir oldum. Eskiden severek yediğim şeylere de artık şüpheyle bakıp “gaz yapar mı”, “sütü azaltır mı” diye düşünüp, tartıp, yetmezse arama motorundan yardım isteyip yer oldum.
Ağzıma bir kere boza götürmüş ve zor yutmuş olan ben, bebişimden sonra kaşık kaşık boza yedim. (Yenir mi içilir mi onu da bilmiyorum ya, ben yedim işte herneyseJ)
Dün mide bulantım için nane-limon içecek oldum, amanın o da ne, bir sitede nanenin sütü azalttığı yazıyor! Her ne kadar başka bir yerde sütü arttıran besinler içinde sıralanmışsa da, azalttığını okudum ya bir kere, tamam artık içersem kesin o gün sütüm azalır, vicdan azabından kıvran dur sonra…
Neyse vesselam anne sütü önemli, arttırmak lazım. Buyrun size Doktorum programında izlediğim anne sütü arttıran komposto tarifiJ
Gerekli Malzemeler: (Ben hepsini aktardan temin ettim)
* 6 adet kara erik kurusu
* 6 adet kara kayısı kurusu
* 2 adet kuru incir
* 2 avuç çekirdekli siyah üzüm
* 2 avuç yaban mersini kurusu
* 10 -15 adet tatlı badem
* 3 adet kuru trabzon hurması

Bunları akşamdan 1litre suya koyun, sabah suyunu süzüp günboyu için (tadı bence enfes). Kalanların içine yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı tarçın ve bir çay kaşığı toz zencefili koyup rondodan geçirin (eriklerin ve hurmanın çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın çünkü onları parçalayamıyor. )

Aslında bu bir komposto değil, çünkü komposto sulu olur, ama programda komposto dedikleri için ben de öyle yazıyorum. Kahvaltıda 2 tatlı kaşığı yenmesi öneriliyor, doktorun dediğine göre multivitamin benzeri bir şey oluyormuş.

Ben severek yiyorum, sütümü arttırdı mı bilmiyorum ama kalitesini arttırdığı kesin;)

Sütünüzle kalın.

4 yorum:

  1. Çokoprensin annesi bilgiler için teşekkürler:)Dereotunu da dene.Ben günde 3lt.kadar su içiyorum,sütümün yeterli olduğunu söylüyor doktor.Seni izlemeye alamıyorum,üyeler sekmeni göremedim.Ben mi beceremedim acaba ama kaç defa baktım:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dereotunu salata içinde çok tüketmeye çalışıyorum, faydası oluyor.
      Üyeler sekmem yok, fazla üyem de yok:)Sen 2.si olacaksın yaşasın:)
      Bu arada aramızda ğ'nin lafı olmaz, adaş sayılırız:)

      Sil
  2. Ne güzel, bayılıyorum böyle emzirmeyi seven ve önem veren anneleri gördükçe :) Bende vakti zamanında az süt savaşı vermedim değil ama şu an onun meyvelerini yiyoruz ve en keyifli günlerimizi yaşıyoruz :) söylediğin gibi bol süt önemli ama kaliteli süt daha önemli.Ben bozayı çok severim ve bol bol da içtim hele tarçınlı çok daha iyi oluyor.Ama Süt için en önemlisi annenin mutlu olması ve bol bol emzirmesi bebeğini :) bol sütlü günleriniz olsun, sağlıkla büyüt Ege'yi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, umarım biz de meyvelerini yeyip, o keyifli günlerimizi yaşarız:)
      Mutlu anne, mutlu bebek:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...