9 Ekim 2012 Salı

Sevmiyorum Seni MR

Yaklaşık 2 ay sonra (53gün) Cumartesi günü tekrar evden dışarı çıkabildim, tabiî ki gezmek için değil sebeb-i çıkışım hastane için, kalçamdaki kırıkta bir iyileşme var mı diye öğrenmek için. Cuma gecesi resmen heyecandan uyuyamadım, sağa sola dönmem de yasak olduğundan sadece başım bir sağa bir sola döndü durduJ Hastane yatağı evimize ilk geldiğinde yaşamıştım bunları, sırt üstü yatmasını hiç sevmeyen ben, bu şekilde yatmaya, üstelik de alışkın olmadığım bir yatakta mecbur kaldığımdan uykular işkence olmuştu ilk zamanlar, sonra insanoğlu her şeye alışır, ben de alışmıştım işte.  Bir taraftan hemen hastaneye gidelim iyi haberleri duyalım, diğer taraftan ya iyi haber yoksa, 2 ay önceki gibi hayal kırıklığı yaşarsam gibi düşünce zincirleriyle uyutmadım kendimiJ
E, tabii bir de MR çekilecek olmamın yarattığı korku… Ben kalçamı kırdıktan sonra yeni bir fobi de kazandım, MR fobisiJ Ama öyle böyle değilJ Çoğu kişi anlamıyor, “ne var kapat gözlerini uyu” diyor, evet mantıken bu mümkün olabilir, rahatsız eden yok, canın yanmıyor, sırt üstü yatmışsın, ohhh uyu… Ben de korkan birini duysaydım bunu derdim önceden. Ama öyle olmuyor, tak tak güm güm sesleri eşliğinde, üzerine giydirilen bir önlük, kendini kötü hissedersen sıkman için verilen bir nesne ile makinenin içine komple giriyorsun ve burnunun hemen üzerinden başlayan makinenin içinde azıcık bir alana sahipsin… Gözlerimi kısa bir an için bile açmıyorum, kendime makinenin içinde değilim, gözümü açsam tavanı görürüm ama canım açmak istemiyor diyorumJ Bir de bu hastanedeki ilk MRım, daha önceki hastanede 20-25dk süren MR burada 1 saat 10dk sürdü! Tabii makinenin içinde zaman kavramı yok, süreyi çıktığımda meraktan çıldırmış eşim söyledi. Ama uzun sürdüğünü anlamak da zor değil. Daha öncekilerde “bildiğim tüm dualar + 7 Ayetül Kürsi + oğlumu düşünme” şeklinde bir formül bulmuştum ve akabinde MR çekimi bitmişti, çıkmıştım. Şimdikinde “bildiğim tüm dualar + 21 Ayetül Kürsi +oğlumu düşünme + diş buğdayı hazırlıkları + doğum günü hazırlıkları + yaz tatili planları + baharda Ankara gezisi + iyi haberi alırsak akşam nerede yemek yiyelim planları +… + neden hala çıkarmıyorlar unuttular mı acaba beni düşünceleri + vs.” En son çıktığımda güm güm sesleri beynimin içinde çınlıyordu hala.
Bir MR maceramın daha sonuna geldik, umarım sonuçları iyi çıkar, umarım kimse o fırın gibi makineye girmek zorunda kalmaz.

26 yorum:

  1. Öyle bir anlatmışsın ki yaşadım resmen ve çok üzüldüm :(İnşallah iyi çıkacak dualarım seninle,sen yine güzel düşünmeye devam et hep böyle,öptüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim, güzel düşün - güzel olsun"" mantığını izliyorum, umudum var:)Ben de öptüm:)

      Sil
  2. CAnımmm

    inan okurken MR'a girdim sandım. İnşallah herşey iyi çıkarda birdaha girmezsin. ben de kist için gittiğmde açık MR dan bile çok korkmuştum. Rabbim acil şifalar versin.. İnan bu duayı çok içten diledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, bu güzel içten duan hepimiz için olsun, Allah imkan versin, hastane, doktor versin ama onlara da muhtaç bırakmasın.

      Sil
  3. inşallah güzel haberler alırsın. O mr denen mereti hiç yaptırmadım ama şimdi senden de tekrar duyunca offfff lütfen uzak dursun hayatımızdan...
    tekrar geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, inşallah hiç yaptırman da gerekmez ne senin ne de ailenin.

      Sil
  4. Canım bir an o makinenin içine girdim çıktım okurken.Ruhum daraldı.Ayrıca kalça kırığı nasıl oldu haberim yok.Geçmiş olsun çok.İnşallah bu son MR olur.çok .Hakketen çok zor Allah başka dert vermesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım Allah beterinden korusun hepimizi. Kalça kırığım hamileliğimin son haftası kendiliğinden oldu, kemik esnemiş esnemiş en son kırılmış, çekiyoruz işte 6 aydır, kısmet olursa bitecek artık, umutluyum:)

      Sil
  5. canım rahatsızlığının sebebini de bilmiyodum ben öğrendim şimdi. çok çok geçmiş olsun. bence sonuçlar çok iyi çıkacak. sen kendine sulu göz demişsin , öyle içten yazmışsınki gözlerim dolu dolu yazıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, inşallah dediğin gibi olur sonuçlar. Arada herşey üstüste gelince sulu gözlü olduğum doğru:) Aletha Solter'a göre de bu iyi birşeymiş:p

      Sil
  6. Kırık çok zor bir durum.Bir de bebeğin var.Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, zor gerçekten bir de kırığın yeri itibariyle süreç çok uzun.

      Sil
  7. Canım benim, inşallah tekrarına gerek kalmaz, geçtiğimiz aylarda benim de bir mr deneyimim oldu neler hissettiğini tahmin edebiliyorum,ben de birçok dua okuyup tefekkür ve nefis muhasebesi yapmış, kendimi teskin etmeye çalışmıştım hep. ama seninki daha da zor ve çok çok uzun sürmüş.Bir daha çektirmek zorunda kalırsam görevliye süresini mutlaka soracağım diye not ettim aklımın bir köşesine, çok zor çok, Allahımdan acil şifalar diliyorum canım,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım, umarım sen de bir daha çektirmek zorunda kalmazsın, Allah nerede ihtiyacı olan varsa şifa versin.

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun..Bende kapalı alanda kalamıyorum.Asansöre yanlız binemiyorum mesela:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüldüm sana da canım, zor olmalı bu durum:(

      Sil
  9. bilmiyordum bu durumu,geçmiş olsun,inşallah güzel haberi verirsin en kısa zamanda bize.ne zor bir yerde olmuş kırık ama Allah beterinden saklasın.okurken benim de içim daraldı.Mr tecrübesi yaşamış çoğu insandan duydum bu korkuları ben,hiç yersiz değil hislerin ve Mr korkun.sağlık diliyorum,sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kere de senin yazınla hatırladım,acil şifalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, evet ters bir yerde oldu ama buna da şükür, geçenlerde doğumdaki epidural sebebiyle yürüyemeyen birini duydum, Allah beterinden korusun.

      Sil
  10. Çok çok geçmiş olsun, sanki yanındaymış gibi strese girdim, İnşallah bu son olur . Allah hastaneye, doktora düşürmesin ama onlarsızda etmesin, İnşallah iyi çıkar, mr korkusu yaygın birşey orada sabırla, kımıldamadan durmak zormuş, tabi çeken bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım,dediğin gibi Allah düşürmesin, onlarsız da yapmasın, ikisi de zor.

      Sil
  11. Allahı bu yazıyı okurken bıle kalp atıslarım hızlandı ,MR korkumdan gunlerdır hatta haftlardır gıdemıyorum doktora,kalçamda acayıp bır agrı var,gecmedı gıttı ,ama gıtgıde agrı cogalıyor ama gun ıcınde gecıyor,doktor fıtık dedı ama korkudan Mr çektıremedım .
    Ben senın bu durumunu bılmyıordum,çok çok çok ngeçmiş olsun ,Allhım acil şifalar versin.Ama unutma 'her zorluktan sonra bir kolaylık vardır' bu bir ayet .Yüce RAbbim sana bunu verdiyse vardır bır hayır ,hayırlısı ıle geçecek.bundan sonra da bır kolaylık mutlaka vardır.
    Bebiş iyidir umarım
    Allah'a emanet olun ikinizde
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sana da çok geçmiş olsun, doktora ilk gittiğimde bel fıtığımı diye de MR çekilmiştim ama onun MRı en kısa süren oldu(15dk kadar)İnşallah ciddi birşeyin yoktur, Allah şifa versin hepimize.
      'her zorluktan sonra bir kolaylık vardır' bunu hatırlattığın için teşekkürler ve kesinlikle ben de biliyorum ki bunda da vardır bir hayır.

      Sil
  12. Canım çok üzüldüm :( Sanki ben de Mr'ın içine girdim çıktım, Allah'ım kimseyi mecbur etmesin... Umarım şimdi sonuçların iyi çıkar da rahat bir nefes alırsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım inşallah, Allah kimseyi mecbur etmesin.

      Sil
  13. sorma canım ya o makineden bende nefret ediyorum...
    hamileyken bendede boyun fıtığı ve iki dizimde menüsküs (aşırı kilo almaktan)çıktı bişey yapamadım tabi doğum ve sonrasında emzirme sürecinin bitmesini bekledik...
    sonrasında defalarca o makinenin içine girmek her seferindede aynı korkular ve sıkıntıları yaşamak iğrenç bir duygu seni çok iyi anlıyorum canım ama işte olmadan da olmuyor
    az kaldı bitecek inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malesef katlanmak zorundayız, bunları yaptırmadan olmuyor, sana da çok geçmiş olsun canım.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...