19 Ekim 2012 Cuma

Tütü Yaptım:)

Tütü yaptım, evet evet tütü yaptım. Aklınızdan geçenleri biliyorum "Bunun oğlu yok muydu, ne tütüsü" Hayır erkek annesiyiz diye tütü yapamaz mıyız yani, belki kendime yaptım, belki bayramda tütümle şöyleeee bir salınacağım ortalarda:) Bir an kendimi üzerimde tütüyle düşündüm de:)

Neyse kendime yapmadım çok şükür:) Ablamın kızı Gülce için yaptım. Bayramda diş buğdayımız var ve partinin de iki yıldızı var, Ege Demir ve Gülce. Süt dişleri dökülmeye başladığı için ve Ege Demir'in diş mevzusu her açıldığında kendi dişlerinden bahsettiği için Gülce'yi de partiye ortak etmeye karar verdim, henüz haberi yok, bayramda süpriz olacak. Partinin kızına da tütü yakışır dedim. İtiraf etmeliyim kız annelerinden çok özeniyordum, ohh be hevesimi aldım , rahatladım:)

Yapımı inanılmaz basit. Tülü kalın şeritler halinde kesiyorsunuz, eteğin boyunu ne kadar istiyorsanız şeritlerin boyunu iki katı uzunluğunda kesmelisiniz. Sonra da sandalye/sehpa/kova gibi bir şeye lastiği geçirip şeritleri tek tek bağlıyorsunuz.

Ben düz pembe yapacaktım, pembe tülü internetten sipariş ettim ama hiç istediğim gibi değilmiş, resimde böyle görünmüyordu yada anlayamamışım. İran tülü olarak geçiyor, delikleri inanılmaz geniş, bu yüzden her pembe şeridi 6 kat yaptım. Beyaz tül doğum için hastanedeki kapıyı süslediğimiz tüldü, Eminönü'nden almıştık, delikleri çok küçük ve parlak. Beyazla pembenin kalitesizliğini saklamaya çalıştım. Bir de çok kabarık olsun istediğim için çok sık düğüm attım, neyse işte böyle bir sonuç çıktı ortaya:










İnternetten bulduğum görüntü

27 yorum:

  1. Ayy çok cici olmuşşş.Ellerine sağlık.Bende yapayım Ada'ya diş buğdayın da giysin:)))
    H

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka yap canım, bitince ben çok sevdim, eminim ufaklıklar da sever, hem diş buğdayında da Ada şöyle kabarık etekli prenses olsun:)

      Sil
  2. Çok hoş olmuş.Emeğine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, daha önce yapanları görünce nasıl uğraşmışlar diyordum ama yapımı kolaymış, çok emekli birşey değil;)

      Sil
  3. Ayy sanki prenses eteği, bende böyle tülleri yuvarlayıp motif yapılmış,pullu, boncuklu turuncu sarı renkli, askılı bir bluz var kızıma biraz büyük ona böyle bir etek yapsam çok mu süslü olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süslü olsun canım ne olacak, kız değil mi süsle süsleyebildiğin kadar:)Benim kızım olsaydı var ya kesin kokoş yapardım allardım pullardım:)Bence yap canım;)

      Sil
  4. oh çok iyi yapmışsın,tütü kadar diş buğdayını o küçük hanımla paylaşma fikrin de çok güzel.kim bilir ne kadar sevinecek,ne tepki verdiğini yazarsın,tamam mı?
    tütüyü kendine yapmadığına sevindim,çok güldüm yazdıklarına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da kesin çok yakışırdı da neyse dedim yeğenime yapayım bu sefer:P Diş buğdayını bol resimli yayınlarım, tepkileri de görülür;)

      Sil
  5. Tuğbacığım ayaklandın ya tütü de giyersin ortalarda salınırsın da,yakışır:))Her işi başardığın gibi bu da çok süper olmuş.Ben de bu tütüleri kabarık seviyorum,ellerine sağlık.Gülce'nin ne tepki vreceğini ben de çok merak ediyorum,mutlaka yaz,öptüm sizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Tubacığım:)Ben zaten mümkün olsa kabarık elbiselerin giyildiği o dönemlerde yaşamak isterdim, başımda kocaman şapka, elimde de yelpaze:)Biz de öptük sizi:)

      Sil
  6. Çok güzel gözüküyor burdan bakınca, ben de Nehir'e yapmıştım, kırmızı beyaz tüllerle, aralarına da kurdeleler koymuştum, çok sevmişti, kızlar bayılıyorlar tütüye, ellerinize sağlık, güle güle giysin güzel isimli Gülce hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinki bir adım ötesi olmuş kurdeleli:) Bayılıyorlar evet, ama sevilmeyecek gibi de değil ki kabarık, tüllü müllü:)

      Sil
  7. tütü yü giydiğinde o küçük prensesin resmini görmek isterim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ben de istiyoooooooommmm!!!
    (Bi dakka ya. Sen yatmıyor muydun? Bak sonunda cidden sinirlencem ama. Bi elin kolun dursun. Bi akıllı ol. Güzel güzel şeyler meydana getirip benim beceriksizliğimi yüzüme vurma. Bi dur :P)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da yaparım Zeynep'im:)Gülbilge'yle takım takım giyersiniz:) Aa cidden diş buğdayı için Gülbilge neden tütü giymiyor? (Yatarken karnımın üzerine tabureyi ters çevirip koydum, onun ayaklarında attım düğümleri, ben masumum:D)

      Sil
  9. Çok beğendim, ellerine sağlık. Yeğeninin ne kadar sevineceği apaçık ortada... Ben de şimdi Öykü'me pembeli morlu bi tütü daha yapıcam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da yakışır Öykü'ye, senin de ellerine sağlık canım;)

      Sil
  10. hay sen çok yaşa..bayramda tütüsüyle salınacakmış..çok güldüm:))ellerine sağlık canım,çok güzel olmuş.Gülce çok şanslı böyle bir teyzesi olduğu için:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok sağol, inşallah Gülce de öyle düşünür:)

      Sil
  11. canım benim çok güzel olmuş.. evet yapımı çok basit bence kız çocuklarındada harika oluyor ama ben daha uygulayacak bir kız bulamadım etrafımda...
    gülcede naıl mutlu olacak şimdi...
    asıl bayram ona zaten.. buarada bunu tamalayacak birde taç yap istersen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülce çok mutlu oldu görünce, bir giydi çıkarmak istemedi:)Taç aklıma gelmişti, Ege Demir'e de Gülce'ye de yapmak vardı aklımda ama vakit yetişmedi, sıra ona gelemedi.

      Sil
  12. Eline sağlık ya,
    Bu aralar bloglarda bir çok şeyi kendileri evde yapan anneleri gördükçe kendime kızar oldum.
    Ben de kızımın ilk yaş doğum günü için tütülü bir kostüm düşünmüştüm ve yaptığı tütüleri çok beğendiğim Çoko Tütü'ye yaptırmıştım tütüyü.
    Çok güzel oldu, şahane bir şey çıtkı ortaya. kendi yaptığım dandik olur diye korktuğumdan yapmmaıştım ama seninkisi gayet de güzel olmuş..
    Bak bu da Ceylin'in tütüsü, bu modeli de denersin bir gün hamarat anne seni :)

    http://www.ceylinolmez.com/index.php/ariv/161-melek.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel olmuş, şeker prensese çok yakışmış, benimki bu kadar profesyonel değil, harika bir modelmiş:)

      Sil
    2. beğenmene sevindim, belki sen de uygulayabilirisn bu modeli, ama nasıl yapılır bilmiyorum sipariş verip yaptırıdğım için.
      İstersen yani laızm olursa ÇokoTütü'nün sitesine bakarsın..
      Görüşmek üzere canım.
      sevgiler,

      Sil
  13. elinize sağlık güzel olmuş bende kızımın doğum günü için yapmıştım çok sevdi kızım :) buda bizim tütümüz :)

    http://azraecrin.blogspot.com/2012/10/dogum-gunu-ve-biberona-veda-partisi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük prensesin tüm kıyafeti müthiş olmuş, ellerine sağlık, badisi de çok uyumlu, maşallah ne giyse yakışır zaten;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...