31 Mayıs 2013 Cuma

Bir Dönemin Bittiği Yerdeyiz...

Ben anladım, bunun yoğunlukla alakası yok, bu daha derinden, daha içten gelen birşey... bunun adı tembellik, evet evet tembellik.. Benim bloğa ara vermeme sebep olan şey yoğunluktu, artık bu tempoya alıştım, ama geri gelemememin sebebi tembellik, tembelliği bir kenara bırakıp yazamıyorum. Oysa o kadar çok şey oluyor ki yazmak, anlatmak istediğim. Bir şekilde tembelliğim galip geliyor ve yazamıyorum, sonra da yazayım dediğim de olayların beni etkileyen tarafları geçmiş bitmiş oluyor, ortada bir kaç laf salatası kalıyor, olmuyor yani. Ama artık sıyrılacağım bu tembellikten, bloğuma daha sık yazacağım! (inşallah)

Neyse gelelim konumuza.. Sanırım emzirme sürecimiz sona erdi, bugün tam 1 haftadır oğlum emmiyor. Geçen hafta ağır bir hastalık atlattık, kaç gece üstüste acile taşındık, hele bir gece oğlumu belki emer mi diye kucağıma aldığımda her tarafı buz gibi olmuş titrerken buldum. Allah'tan üzerine daha kalın giydirip örtme gafletine bulunmamışım, çünkü ani ateş yükselmesi önce yaşanan bir durummuş, hemen acile gittik, ateşi 39u geçmiş, sabaha kadar acilde buz gibi bir odada kaldık, bunun sonucunda ateşi iyiydi fakat feci hastalandı ve o süreçte şifa diye süt vermeye çalışsam da almadı, zaten biberondan içmiyor, kaşıkla da içiremedim, anlayacağınız her türlü reddedildim:) İyileşince teklif ettiğimde gülümseyip kucağıma geldi ama emmek için değil, kafasını yaslamak için.

Doğumdan bu yana hiç bir zaman '2 yaşına kadar emzireceğim' yada 'asla devam sütü vermem' diyen bir anne olmadım. Emerse 2 yaşına kadar neden emzirmeyeyim yada sütüm yetmezse devam sütü neden vermeyeyim gibi hep açık kapı bırakmıştım. Çok şükür devam sütüne çok ihtiyaç olmadı. Şimdi sürecin sonundayız ya benim bu açık kapılar bu kadar da açık değilmiş anladım, ne vardı biraz daha emseydi diyorum. Sonra ablamın yeğenimi hiç emziremediğini hatırlıyorum, şimdi yeğenim sapasağlam taş gibi bir delikanlı:) Zaten bendeki hüznün sebebinin de sağlıkla alakası yok, o alacağını aldı sütümden. Ama insanoğlu işte hiç bir şekilde yaranılamaz, hep kaçırdığının, kaybettiğinin hüznünü duyar.. Oğlum büyümüş de ben bunu anlayamamışım sanırım.


24 yorum:

  1. ama çok çokoprens :)) maşallah :))

    YanıtlaSil
  2. :) Bence de daha çok yaz şekerim, tembelliği bırak, geride kalmışları da anlat bence ...
    Ne güzel gülüyor kuzu, çok geçmiş olsun, çocuklar hasta olduğunda çok işe yarıyor anne sütü ;) Mutlaka alacağını almıştır artık anne sütünden, ihtiyacı kalmadığı için istemiyordur, ben de çok üzülüyorum hiç anne sütü alamayan bebeklere :(
    Öperim kuzunun güzel yanaklarından ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bu sefer atacağım bu tembelliği:)Anne sütü hastalığa da iyi geliyor ama içmedi inatçı, bari hastayken iç, iyileşince yine çizginde yürü dimi:) İlk ciddi kararını aldı sıpa:)

      Sil
  3. Ayyy maşallah kocaman olmuşş çokoprens :))

    o tembelliği at üzerinden lütfen, merakta bırakma
    Annesütü konusunu nerde okusam hüzünlenirim ben. Ablan gibiydim !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hüzünlenme canım benim, vardır bunda da bir hayır, bak Adacığımın maşallahı var;)

      Sil
  4. Yaaaa Yerim ben bu tatlı şeyi. Saçları harika olmuş, sakın kestirme derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz:)Saçlarını kestirmeyi düşünmüyorum ben de, birkaç ay önce dedesi almış eline makası neredeyse kesecekmiş ön kısımları gözüne girecek diye! Oturur ağlardım yani:))

      Sil
  5. Maşallah çok tatlı :)Allah nazardan saklasın.Blogunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. erkek kahramanım var ya, adı derin.
    derin öyküleri başlığında.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Sadece bir detektifim. Bütün pislikleri, kötülükleri temizleyemem." :)
      Bu öykülerde de yazım tarzın süpermiş;)

      Sil
  7. Canım ben seni ne kadar merak ettim yaa...Tuba'ya sordum, bloğuna yorum yazdım, kendi bloğumdan soruşturdum seni :( Şükür ki iyisiniz...Çok çok geçmiş olsun benim tatlı çokoprensime...
    Kendinize iyi bakın, özletmeyin lütfen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım çok sağol canım, bir ara koptum gittim işte, şimdi geri dönme çabalarındayım:)

      Sil
  8. alla alla hem onu öp bol bol hem de yaz fotosunu koy, yazmazsan onu görelim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öperim tabiki, yazarım ve fotosunu da koyarım inşallah:)

      Sil
  9. Size nasıl ulaşabilirim.Sitenizde iletişim kısmını bulamadım.

    www.annecocuk.co

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail adresimden ulaşabilirsiniz:
      cokoprensinannesi@gmail.com

      Sil
  10. Geçmiş olsun
    Maşallah çok tatlı olmuş:)
    Bende 6 ay anne sütü almışım:) dengeli beslenmeside çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dengeli beslenme önemli, şimdilik iyi gidiyoruz her telden yiyoruz, büyüdükçe herhalde daha inat olurlar.

      Sil
  11. Maşallah çokoprensime kocaman olmuş ,canım çok geçmiş olsun Allah sağlık versin evlatlarımıza inşallah sağlıkla büyüsünler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım, hepsine Allah bol bol sağlık sıhat versin inşallah;)

      Sil
  12. Kuzuumm çok yakışıklı olmuş büyümüş,saçları uzamış:))Ege ile birbirlerine benzemişler saçlar uzayınca:)Canım kesinlikle Ege Demir öyle karar verdiyse en hayırlısı o zaman olmuştur;çünkü onu sütten kesmesi gereken sen olmamışsın,o zaman daha çok git-gel yaşardın.Dediğin gibi hiçbirşey de radikal olmamak lazım,su yolunu bulur.Çok geçmiş olsun bu arada ,haberim yoktu.Malesef oluyor böyle şeyler,son olsun inşallah:(Öpüyorum sizi:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...