19 Temmuz 2013 Cuma

Temmuz'da İzmir

Son 5 yıldır İstanbul'da olduğumdan Ege'nin havasını suyunu unutmuşum resmen, aralarda ailemin yanına gidiyordum ama hiç biri Temmuz sıcağında, bir de Ramazanda olmuyordu. Nasıl bir hata yaptığımı geçen hafta İzmir'deyken farkettim. Ege Demir'in her yeri silme isilik oldu,  günde 2 kez banyo da işe yaramadı, kremler de. Sürekli bir terleme durumu, nefes almak bile çok zor. Uykular perişan, klima ancak yetiyor.  Bir de babası yanımızda olmadığında üzerime acayip düşen, sürekli beni elimden tutup gezdiren bir minik canavaryus:)

Ben evde sıcaktan bu kadar şikayet ederken, dışarıda üstelik güneş altında çalışmak zorunda olanları düşünüyorum.. kötü cidden kötü, Allah hepsinin yardımcısı olsun.

Ablamlar İstanbul'lu olmuşsun sen, hemen nasıl unuttun diyorlar, ama rahata çabuk alışılıyor işte, dönüşte resmen ferahladım. Açık konuşayım bunca zamandır İstanbul'la İzmir'i kıyasladığımda, gözümde açık ara İzmir öndeydi ama hava durumunda sınıfta kaldın İzmir:)

Musmutlu haftasonları herkese:)

Bir de son olarak az önce okuduğum ve yüzümü güldüren bir cümle: "Gevreğe gevrek denir, simit yüzme bilmeyenler içindir"

18 yorum:

  1. Bir kez gittim İzmir'e, o da Haziran ayıydı ve ben de gebermiştim yeminle sıcaktan :( O nasıl bir havaydı yahu, İzmir deyince aklıma sadece sıcak geliyor... Alışmışız biz İstanbul'un kaypak havasına, bi terletip ardından yağmurla, poyrazla serinletmesine, o yüzden yazın İzmir almayalım :) Bak üstelik senin memkeletinken böyle hissetmişsin ;)
    Nasılsın başka başka, iş nasıl gidiyor, daha iyisin di mi artık?
    Sevgiler, öperim kuzuyu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür canım iyiyim, işler yoğun gerçek tatilime çıkacağım zamanı iple çekiyorum:) Aslında benim memleket Manisa ama ailem orada yaşadığından İzmir de bizden;)Zaten havasal anlamda farkları da yok:)
      Ben de çok öpüyorum sizi;)

      Sil
  2. Biz sıcak insanlarız sıcağa alıştık ama tatil için de olsa Antalya'ya hiç gelme o zaman derim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoook Antalya'ya gelinmez mi, geleceğim inşallah, orası başka:)Bu yıl Antalya planımız var zaten. Ama sıcak yerde yaşarken oraya alışıyorsun da, arada uzun bir süre daha iyi bir iklimde yaşayıp ziyaret için döndüğünde sarsılıyorsun:)

      Sil
  3. Off Ege Demircim bunalmış kıyamam ona:(İstanbul sene biraz daha serin mi,bana mı öyle geliyor?Henüz pişmedim be burada.Bu arada ben de mi simite gevrek desem bundan sonra,havalı oluyor sanki,e oğlumun adı da Ege:))Alakası yok ama biz de Bursa'da dolmuştan inmek için 'Burada kalabilir miyim?'deriz.İstanbul'a geldiğimde komik geliyordu millete.Şimdi 'inebilir miyim'diyorum.Asimile olduk şekerim yahu:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gevrek daha mı havalı:) Hiç düşünmemiştim:) Gevreği anlıyorlar da çiğdem almak istediğimde adam yok burda demişti çiğdemin(çekirdek) önünde duruyorken:))Sizinki de iyiymiş 'Burada kalabilir miyim':):)Hatta bak sen de dolmuş diyorsun, ben de öyle derim, burada ise minübüs deniyor sıklıkla. Bir de ocağa 'milangaz' derim:)Bu da komik geliyor insanlara ama adı milangaz yani:p

      Sil
    2. Adı milangaz mı:)))Hiç duymamıştım Tuğbacığım,çok hoş yahu:)Milangaz'ı açık bırakma,cümle içinde kullandım,çok komkmiş ama Tuğbacım:)Öptüm:)

      Sil
  4. hah haaaaa iyi tatilleeer. çok güldüm ya.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül sen gül, serin, makul havalı İstanbul'da gülersin tabii:))

      Sil
  5. Çanakkale'de öyle, çok sıcak, Ada'nın boynu, poposu hep isilik oldu:(( Denize gidiyoruz allahtan bol bol..Sevgilerrrr:)

    YanıtlaSil
  6. Heeey sen güzel Izmirimin, Manisa'mın pabuçlarını dama attın yani öylemi :)))

    Bence Ege bizim memleketimizin sıcağındn değil evini babasını özlediğinden öyle olmuştur :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de İzmşr için 2. Yaşayacağım yer gibi düşünürdüm ama son ziyatte vazgeçtim ı ıhhhhh İstanbul candır
    Egeyi sebi çok öptüm canım

    YanıtlaSil
  8. çok haklısın tugbacım,bu sıcaklar hepımızı mahvettı,ama bız alıstık bu yıl bır kere basıt bır ısılıkle kurtardık durumu,opuyorum sizi,sevgılerımle

    YanıtlaSil
  9. memleketim yaaa
    ahh ahhh çok özledim...

    YanıtlaSil
  10. Yazsana yahu! Nerelerdesin?!

    YanıtlaSil
  11. NERELERDESİNİZ?MERAK ETTIM EPEYDIR YOKSUN

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...