10 Ocak 2014 Cuma

Hamur Açılır, Börek Yapılır..

Ege Demir, oyun hamuruyla oynamayı seviyor. Plah-Doh ve Tchibo kulandığımız markalar arasında, Tchibo nun hamurunun Play-Doh a göre daha yumuşak ve kolay şekil alabilen bir kıvamı olduğunu söyleyebilirim, ben daha çok sevdim. Güzel bir seti vardı onu almıştık, değişik şekilleri var, merdanesiyle düzleştirip, bıçağıyla kesiyoruz. Zevkle oynuyoruz ama hiç bir marka Ege Demir'i aşağıdaki gibi kendi hamurumuzu yaparkenki kadar eğlendirmemiş(ve etrafı da  bu kadar batırmamıştı:)ti.

Yapılışı çok basit, istediğiniz miktar un, aynı miktar tuz ve biraz su, hamuru komple Ege Demir yoğurdu, hatta su mikatarını bile az yardımla kendisi ayarladı diyebilirim, bana gülme ve foto çekme kaldı:)
















18 yorum:

  1. Emre'de hiçbir oyun hamurundan benim kurabiye hamurlarımdan bir parça mıncıklamak, keki benimle çırpmak kadar zevk almıyor :) Tabi sonunda yiyebileceğini bildiği için olabilir :) Birde moon sand diye bir hamur var, un ve yağ ile yapılan, kar gibi bir kıvamı oluyor, biz onunla da epey oynuyoruz, hem işimiz bitince saklıyoruz, sonra yine oynuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moon sandi de yapmıştık, fotoları bilg.a henüz atamadığım için onun resimlerini koyamadım. Ben işimiz bitince atıyordum, saklamak hiç aklıma gelmemişti, süper oldu bunu dediğin:)

      Sil
  2. Hoşgeldin,maşallah Ege Demir'e saçlarına bayıldım sanırım hiç kesilmedi.Çayı yanına kurabiye yapar hale gelmiş ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz kestirmedik, ön kısmından ben arada kısaltıyorum, gözüne girmesin diye, sanırım yine kısaltma vaktim gelmiş:) Evet yakında 'tarçınlı-cevizli olsun benimki' diyeceğim:)

      Sil
  3. Hahaha,çok tatlı maşallah:)Çok yakışmış,ne yaptığının bilincinde sanki:)Ne iyi etmişsin canım,hem eli,hem zihni gelişir bu tür oyunlarla..Bu arada Tchibo'da oyun hamuru olduğunu bilmiyordum,öğrenmiş oldum:)Çok öpüyorum sizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir de dokundurmuyor, ben de yapayım diyorum izin vermiyor, acemiliğimle bozarım falan:) Tchibo'nun hamuru çok yumuşak bir de daha geç kuruyor sanki, aklında bulunsun, biz de çok öptük:)

      Sil
  4. Fotoğraflardan net olarak görünen odur ki "Hamur yapmak ciddi bir iştir!" :)) Çok tatlı kuzu yaaa, maaşallah ona, hiç bitmesin mutfak aşkı, o yumuk ellerinden öp benim için annesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne sandın oğlumişini ciddiye alıyor:)) Şu an için bitecek gibi durmuyor, dün bir arkadaşımıza gittik, kızının oyuncak mutfağı vardı, bütün gün orada bize yemek pişirdi:) Öperim tabiki;)

      Sil
  5. oy o küçük elleri yerim ben maşallah..

    YanıtlaSil
  6. bende bayaa hamur açıp börek yaptın sandım :)))

    ellerine sağlık Ege'nin.. yaptığı hamuru değil ama onu yiyebilirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldürdün şimdi beni:))) Bak ileride çook ünlü bir aşçı olursa hatırlatırız bu sözlerini:))

      Sil
    2. imza da verirsiniz dimi bana
      hatta ben Ege'nin küçüklüğünü bilirim diye hava atarım :D

      Sil
  7. Oyy kuzucuk..Kocaman olmuş..
    Ben bloglara uzun zamandır bakamıyordum,
    malum sebeplerden:)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. takipçin olmak istedim bloğunda takipçin görünmüyor. çözümü için çok basit bir yol öneren post yayınladım işine yarayabilir ( yada internetten başka yayınlara da bakabilirsin )
    http://cocugumlaeglenirken.blogspot.com.tr/2014/01/blogumda-izleyiciler-kaybolmus.html
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, uyguladım ve sorun çözüldü:)

      Sil
  9. çok sevindim o arada nasıl bir ciddiyetle yapılıyor o işler

    YanıtlaSil
  10. Merhaba
    Ne güzel eğlenmesi böyle ben hala hazırlama kısmını kendim yapıyorum.Hayal edemiyorum Doruk'un eline un falan verdiğimi.Bir keresinde onu da hissetsin diye vermek gibi bir gaflette bulunmuştum :))
    Bu arada sizi mimledim..Benim ilk kez başıma geldiği için bir acemiliğim var tabi.Beklerim bloguma http://pasamlayasam.blogspot.com.tr/2014/01/ilk-kez-mimlenmisim.html
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. Kizim büyüsün de bizde yapalim birlikte

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...