30 Ekim 2012 Salı

Diş Buğdayımız

Ege Demir ve Gülce'nin diş buğdayına kaldığım yerden devam ediyorum. Şeker hamurundan diş şeklindeki kurabiyelerim ve diş şeklindeki pastamın tarifini burada vermiştim. Bunların dışında yaptıklarım için bütün bir günümü mutfakta geçirdim diyebilirim. Zaten mutfak işlerini seviyorum ve son 6 aydır tek birşey pişirmediğimden aşırı istek ve potansiyel enerji biriktirmiştim, iyi oldu:)

Diş buğdayını aktardan aldık, bildiğimiz aşurelik buğday değilmiş, diş buğdayı diye satılan daha iri bir buğdaymış. Akşamdan suda beklettik, sabah da kaynattık. İçine ceviz, tatlı badem, kuru incir, kuru kayısı ve nar koyduk, isteyen pudra şekeri de ekledi.


                                                                               





Kadehlerinin içine koyduğum süsleri buradan indirdim.

Bu da masamız


Haribonun diş şekerleri, çok uygun düştü konuya:)



Tütülü Gülce


Dişleri çıkmış Ege Demir:)


Dişleri çıkmış Gülce:)


32 dişli kraliçe ve 4 dişli prens:)


Meslek seçiminde bilgisayarı seçti paşa, hayırlısı artık:)


Eşim pastayı katlederken:)


Pastanın son durumu:)


Boynundaki, diş buğdayından yaptığım diş kolyesi, nazar boncuğunun her iki tarafından 16şar tane buğday dizili, 32 tane sağlam dişi olsun diye:)


Harfleri buradan indirdim.

Bu da, oğlunun diş buğdayı partisinin istediği gibi geçmiş olmasının verdiği huzurla makinalara gülümseyen Tuğba:)



47 yorum:

  1. Ne kadar güzel hazırlanmışsın canım:)Hepsine bayıldımm ama en çok Ege Demir'e,büyümüş ve daha da yakışıklı olmuş,olgun bir ifadesi var bu çocuğun,herhalde senin mesleği seçecek:))Kadehlerinin süsüne,Ege Demir'in kolyesine,Gülce'nin tütüsüne ve güzelliğine hayran kaldım:))Pasta da çok güzel olmuş.Yenmiş hali çürümüş dişe benzemiş:))Mutluluğun gözlerinden belli maşallah sana güzel anne:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Tuba teyzesi, yakışıklı bulmana çok sevinecek:)Biz eşimle meslektaşız, bir eve üç bilgisayarcı çok ama kader kısmet:)Pastanın yenmiş halini ben de çürümüş dişe benzetmiştim:)Öpüyorum sizi:)

      Sil
  2. Canım benim, eline emeğine sağlık. Ne güzel bir sofra hazırlamışsın oğluşuna, ellerine sağlık. Oğluşunun yeni dişleri de hayırlı olsun, bembeyaz ve sağlıklı büyüsünler inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım, yeni dişlerimiz iyi, hoş da çok keskinler yav:)

      Sil
  3. Harika olmuş,mükemmel...her detaya bayıldım
    Ege Demir ve Gülce çok güzeller,maşallah onlara
    Ege'nin dişlerini yerim
    Sen de ne güzel bir annesin öyle
    Gerçekten çok güzel olmuş,ellerine sağlık,tekrar bakacağım her fotoğrafa şimdi,tekrar,tekrar
    öperim tüm güzelleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz canım, bu hem diş partisi hem de iyileşme partisi gibi oldu aslında. Ege'nin dişlerini yesen iyi olacak yoksa o annesini yeyip bitirecek, yakaladığı yeri dişliyor:)Biz de çok öpüyoruz:)

      Sil
  4. Ayy canım Tuğba..
    çok güzel olmuş herşey ellerine sağlık. sana sağlık...
    SAğlıkla çıksın dişleri Ege'nin.
    bayıldım bbu posta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy canım Emre..çok teşekkür ederim, önce sağlık;)
      O kocaman dört dişini bir de gıcırdatıyor, ben o esnada bayılacağım, öyle bir ses çıkarıyor ki ağzında kum var zannedersin, tahtadan tırnaklarla çıkarılan sese tahammülü olan ben, bu sese dayanamıyorum:s

      Sil
  5. .Ellerine sağlık..çok güzel olmuş herşey..İnci dişleri sıralansın paşanın.tabi ağrısız sızısız..günlerdir biz yine sancılıyız dişe sebep:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nermin'ciğim, ben de sizin partinize bayılmıştım. Kıyamam Yiğit'e, o da ağrısız sızısız neşeyle çıkarsın tüm dişlerini:)

      Sil
  6. :)) Çok güzel bir kutlama olmuş, ellerinize sağlık, yakışıklının kolyesine de bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz:)Kolyeyi boynunda tutmak yerine, yemeye çalıştı daha çok:)

      Sil
  7. Aman o dişlerle pek çirkin oluyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dişleri çıkınca huyları da çirkinleşiyor, nedir bu ısırma arzusu yaa:)Yakaladığı yeri koparıyor, kol, bacak, omuz ayırt etmiyor, bozuşacağız bu gidişle:)

      Sil
  8. heeey benm yazdığım yorumum neredeeee :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun burdaaa:D
      Yorumları yayınlarken, bir arkadaşın emzir beni demesi ve akabinde memede uyuması sebebiyle biraz gecikme yaşanmış olabilir:)

      Sil
  9. Senin bu mutluluğunu görmek çok güzel , bu güzel hazırlıkları ellerinle hazırlaman, bu kadar detay çok güzel olmuş.Ellerine sağlık hepsi çok güzel.Gülce ve Ege'yi de tebrik ederim güle güle diş çıkarsınlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim, bunları ben hazırlamak istiyordum, iyileşememiş olsaydım diş buğdayı yapmayacaktım çünkü yattığın yerden senin yerine yapıldığını görmek de kötü. Ama çok şükür ki koltuk değnekleri desteğiyle de olsa birşeyler yapabiliyorum, bu da iyileşme ve diş buğdayı partimiz oldu:)

      Sil
  10. ege demire de gülceye de maşallah diyim önce:)) Allah başka mürvetlerini de göstersin mi denir ne denir:)) ne güzel hazırlıklar yapmışsın ya. nasıl özenmişsin nasıl emek vermişsin. ellerine sağlık...
    çok öpüyorum...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür edeyim önce:)Öyle denir sanırım, Allah bize oğullarımızın mezuniyetlerini de yaşatsın, kız isteme törenlerini de, babaanneliği de:))))

      Sil
  11. Ege Demir ve Gülce 'ye maşallah,ne güzel her ayrıntıyı düşünmüş ve bunu bizzat yapamanızın mutluluğu son fotoğrafda belli oluyor.Gözlerinizin içi gülüyor,Ege Demir'in daha nice mutluluklarını yaşamanız dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, aslında her ayrıntı olmadı, mesela şapkaları yok, önce keçeden taç yapacaktım vakit olmadı,sonra diş buğdayı sapkası buldum ama arife günü kalın kağıda çıktı alacak yer bulamadık, olsun mutluydum sonuçta:)Hepimizin evladı güldürsün yüzümüzü inşallah;)

      Sil
  12. Canım, her şeyi ellerinle yapmışsın, emeğine sağlık..
    Haribonun diş şekeri de çok yii gitmiş ya konuya, benim aklıma gelmemişti, bir daha diş buğdayı yapacak olsam bu fikri kullanır, gelen misafirlere kese içinde o şekerden dağıtırım :)
    Biz Diş Buğdayımızı annemin evinde onun konu komşusuyla yapmıştık. Çok güzeldi, çok eğlenceliydi. Bu tür Adetleri çok seviyorum, aslında hepsi insanları bir araya toplamaya yönelik. Yaşasın Türk Örf Adetleri ve yaşasın Ege Demir'in dişleri :)
    Bu arada Gülcenin fotoğraflarına da bayıldım, pek şeker :)

    Bu da bizim geçmiş diş buğdayımız:)
    http://www.ceylinolmez.com/index.php/ariv/126-melek.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım:)Ceylin'in doğumgününü ve 40'ını incelemiştim ama diş buğdayını atlamışım, şimdi baktım, o da süper olmuş:)Ben de bu tip adetleri çok seviyorum, iyi ki varlar:)

      Sil
  13. Ne kadar özenilmiş bir sofra olmuş. Harika görünüyorsunuz :)

    YanıtlaSil
  14. vay vay vay...
    ALLAH sizi nazarlardan korusun mutluluğunuz daim olsun inşallah...
    merakla bekliyordum bu resimleri hepside harika... marifetli annenin halide başka oluyor maşallah...
    çokoprensde mükemmel görünüyor buda ısırmalık olmuş annesi benim için çok çok öpermisin...
    ellerine kollarına sağlık canım...
    diş partisinde bunlar varsa doğum gününde daha ne güzel şeyler hazırlarsın ...
    gülcede çok sevimli çıkmış buarada
    sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım, çok teşekkür ederiz:)Doğum günü planlarıma başladım, henüz plan aşamasında çünkü daha 5 ay var:) Şimdi gidip öpüp ısıracağım senin için:)

      Sil
  15. Tebrik ederimm Tuğba dişiniz. Kutlama harika olmuş, bayraklara bayıldımm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz:) Bayrakları ben de çok sevdim, vakit olsaydı kalın kağıda bastıracaktım, benimkiler A4'e basıldı ama sonuçtan yine de memnun kaldım, bu alfabe birsürü yerde kullanılabilir;)

      Sil
  16. e maşallah dişler olmuş bitmiş ege demirin,benim kızımda daha kıpırdama yok ama çok özendim ..dişi gördüğümde kolyesini yaparım diyordum boncuklu ama beni çok özendirdin dur bakalım artık:)) çok güzel olmuş herşey eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ağrısız sızısız, annesini çok bekletmeden çıksın Milda'nın da dişleri:)Bir an önce biz de görelim boncuklu kolyesiyle minik hanımı:)

      Sil
  17. Olaya bambaşka bir boyuttan bakan anne der ki:
    "Üst dişler de mi çıkınca diş buğdayı yapılıyor?"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk çıkan diş için diş buğdayı yapıncaya kadar aceleci üst dişler de çıkarsa bir taşla 4 diş için buğday kaynatılmış olur:)

      Sil
  18. merhaba ben de geldim..ne güzel şeyler hazırlamışsınız..sevdiklerinizle hep mutlu olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoşgeldiniz:)Hepimiz için olsun bu güzel dilek..

      Sil
  19. PArtinin detaylarina bayildim...gercekten cok guzel hazirlanmissin :) Haribonun sekerleri cidden cok guzel uymus :) Darisi ilk dogumgunu kutlamasina, zaman cok hizli geciyor...Saglikli sihhatli dislenmeler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten zaman çok hızlı geçiyor, ne zaman bu kadar büyüdü anlamıyorum, daha kısa zaman önce yenidoğandı:)Şimdiden ilk doğumgünü için çok heyecanlanıyorum, insanın çocuğu olunca meşgalesi de oluyormuş:)

      Sil
  20. ben halen yapamadım ama senin yaptıklarını yeni farkettim ,ellerine sağlık!!!
    ikiz olunca ikisinin de dişi çıksın dedim ikinciyi bekleyince de gözümde büyüdü lakin doğumgünümüz yaklaştı şimdi onun telaşındayız :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin telaşın tatlı telaş:) Ben bile şimdiden kafamda planlar yapıp heyecanlanıyorum:) Defne ve Derin'in harika bir doğum günü partisi olacağına eminim:)

      Sil
  21. Canıımmmmm ben bu postu nasıl da kaçırmışım? Herşey harika olmış, eline sağlık...Ege'ciğin de dişlerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de oğlum da ayrı ayrı teşekkür eder, öpücüklerimizi göndeririz:)

      Sil
  22. çok güzel bir diş buğdayı partisi olmuş bende yakında tarif ettiğiniz gibi yapıcağım inş buarada 6 aylıkkrn bebeğiniz kaç kiloydu sevgiler

    YanıtlaSil
  23. ya bu yazıları nasıl,nerede bastırdınız böyle renkli çıktı bilgi verirmisiniz bende cuma günü yapıcam harıl harıl hazırlanıyorum cevabınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun dişleriniz:) Çıktıları özalitçiden alacaktım ama arife günü olduğundan denk gelmedi, normal A4 kağıdına renkli çıktı alıp, kendim kestim.

      Sil
  24. pastamı yaptım diş şeklinde kesip idare eder ama diş kalıbım hala gelmedi sizin diş kalıbınız kaç günde gelmişti salı sabahı sipariş verdim,diş buğdayım yarın çok korkuyorum başıma ağrılar girdi:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de diş buğdayına az bir vakit kala sipariş etmiştim ama siparişimin hemen ertesi günü elime ulaştı, hatta şu ana kadar 4 sipariş verdim, 4ü de çok kısa sürede geldi. Diş buğdayınız olmuş, umarım sizinki de yetişmiştir.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...