25 Kasım 2012 Pazar

Oyun Köşemiz

Gördüğüm tüm çocuklarda var hiç olmadık yerlere girmek, olmadık şeyleri favori oyuncakları yapmak:) Önce yemek masasının altıyla başladı ama annesi tarafından sehpa ile giriş kapısı kapatılmak suretiyle engellendi, sonra da babasıyla el birliği yapıp duvar ünitesinin eskiden mumlarımın durduğu kısmını ele geçirdi. 







 

Çekmeceler ve köşeler için güvenlik önlemleri aldık. Çekmecelerinki süper, henüz çıkaramıyor, dün akşam 2 yaşında bebek geldi, o da çıkaramadı, heyooo:) Ama köşeler için aldıklarımız pek iyi değil, yapışkanları tutmuyor, biz de çift taraflı bantla tutturduk şimdilik iyi gibi ama bunların sünger olanları varmış, silikondan daha iyidir sanırım, onlardan bakıyorum.

Salon potansiyel tehlikelerle dolu, mobilyaların her yanı sivri, evlenirken hiç düşünmeden almışız, şimdi alacak olsam bunlara dikkat ederdim. Eşime kalsa duvar ünitesini komple atıp, televizyonu duvara monte edecek:) Gerçi televizyon ayrı bir konu, dün akşam gelen arkadaşların çocuğu geçen hafta oyuncakla ekranı kırmış:) Şöööyle bir canavuryus oğulcanıma baktım, ne yalan söyleyeyim korktum:) Bebek milletinden herşey beklenir:) 

Eşim, annem pek bir pimpirikli, onların evhamı beni gittikçe daha rahat bir insan yapıyor:) Sonuçta her an, her dk çocuğun yanında olamam ki, hem azıcık kendine güveni olmalı, düşe kalka büyümeli. Benim stratejim çocuğu gözümle takip etmek, sivri köşelerin olduğu kısımlarda yakın takipte bulunmak ve ciddi bir tehlike anında onu uzaklaştırmak. Emeklerken kafasını yere eğiyor, karşısına bakmıyor, kapıya yaklaşırken eşim hemen yönünü değiştiriyor, bense yanında olup çarpma hızını yavaşlatıyorum:) Böyle böyle öğrenmeli bence.

Ben eskiden böyle değildim, annelik müessesesi beni genişletti hem bedenen, hem de ruhen:) Sonuç olarak ben mesudum, azıcık babalık müessesesi de relax moda girse nasıl olur acaba? Neyse kesin ben evham bir tip olur çıkarım, bu denge iyi sanırım:)


27 yorum:

  1. oy yerim onu ben. nasıl da rahat oturmuş orda:))
    vallla süper her yeri güvenli hale getirmişsiniz. bizim bu konudaki yöntemimiz" Allah korur" :))
    ben rahatım ama eşim benden de rahat. tabi sürekli gözüm üstünde o ayrı.
    tehlikeli yerlerde hemen uzaklaştırmak yerine yanında durup uyarıyorum bir kaç kez sonra uzaklaştırıyorum. şaka bi yana Allah korusun onları, biz ne yapsak onlar buluyorlar tehlikeli şeyleri:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok rahat ediyor, oradan alabilene aşkolsun:)
      Her yer henüz güvenli değil, babasının bu konuda daha nice fikirleri var:) Dediğin gibi canım biz ne yaparsak yapalım boş, Allah korusun hepsini.

      Sil
  2. Denge iyidir ,evet:))Çekmece engelinize bayıldım,nereden aldınız acaba?Köşeler bizim de tutmadı ama aynen senin gibi düşünüyorum biraz rahat olmakta fayda var:)Tv'yi duvara monte etmek aslında iyi fikir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Bauhaustan almış ve cidden iş görüyor. Hatta şu an yine bauhausta, aklında birşeyler varmış, yapınca çocuğun peşinde koşmayacakmış, bakalım ne süprizler bekliyor beni:)
      Tvyi duvara monte etme fikrini sevdim ama duvar ünitesini atma fikrini sevmedim:)

      Sil
    2. Evet atmasın:))Yine fikirleri merakla bekleyeceğim.Bu arada Ege Demir büyümüş,gitgide sana daha çok benziyor,çok tatlııı:))

      Sil
    3. Tubacımmmm, eşimle aramızdaki kime benziyor ezeli rekabeti tüm hızıyla sürüyorken bu nasıl güzel bir cümle:)))
      Bu hafta bizim için misafir yoğun bir haftaydı, 4 farklı aileye sorduk bil bakalım 4te 3ü kime benzetti:) Banaaaaa:))
      Ya kime benzediği de önemli değil aslında ama eşim ısrarcı olunca benim de inat damarım tutuyor:)

      Sil
    4. Eşim de aynısını yapıyor canım ama ikisi de anasının oğlu ne yapalım yani:P

      Sil
  3. Ege Demir'in keyfine diyecek yok.Bayıldım oturduğu yere,oyun köşesine..Çok güzel tam onun minnak poposuna göre küçüük bir yer:) Çekmecelerdeki kilt süpermiş gerçekten hemen bizde edinsek iyi olur.Heryer sivri malasef ama kafasına gözüne bişey olmasın...Güzel günler sizinle olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de canım siz de edinin kilitlerden, biz tedbirimizi alalım da gerisi Allah'a emanet.

      Sil
  4. Yaaa ne tatli bisey bu boyle:) hepsi bayiliyor kendileri gibi kucucuk yerlere girmeye:) bizimki de sehpaha altina giriyor surekli:) nasil bas edecegiz biz bu canavarlarla bilmiyorum:) tatli belalar:) allah onlarin yuzunu hep guldursun, onlarin gulen yuzu de bizimkini insallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha şimdiden salonun altını üstüne getiriyor bizim canavar:) Amaan yüzleri gülsün de anneleri toplar:)

      Sil
  5. Biz de esyalari aldigimizda bu sekilde herbir yani koseli almisiz. Fakat dedigin gibi etrafta cok evhamlinbirileei varsa, sen bir rahat oluyorsun...cocuklar gercekten duse kalka buyuyecek, surekli etrafinda siper olursak, guvensizlik hisleri artacaktir, hemfikirim canim seninle:)

    Ates bugun ve hergunn dusuyor, kalkiyor, fazla uzaginda durmadan oto kontrolluyum, ama yine de yasanilasi durumlar...cok da tatli Egen masAllah, korunsun her bir donemimtahat atlatsin

    Sevgiler opucukleer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ege Demir ana kucağına tutunup ayağa kalkıp, o şekilde oynamayı çok seviyor, eğer ben tutarsam ellerini bırakıp oynuyor, tutmazsam bir eliyle öyle sıkı tutunuyor ki, tutmayıp kontrollü davranmak çok daha iyi böylece tedbirli olmayı da öğreniyor. Ama tabii düşe kalka büyüyecekler, Allah'a emanet olsun hepsi.

      Sil
    2. Tuğbacığım Ege'nin de en sevdiği oyun anakucağına tutunmak.hatta içine giriyor kendi kendine:))

      Sil
    3. Bizim bir de çamaşır sepetimiz var, onun içine oyuncakları doldurup, kendi de giriyor ohh süper takılıyor, madem oyun zevkleri aynı, Ege Demir Ege'ye de önerir:))

      Sil
  6. böceeek demek istiyorum buna beeennn :) ya valla bizim evde de aynı muhabbet, ben istiyorum ki her an yanında olamayacağımızı bilsin başının çaresine baksın, eşim ise sürekli düşecek, vuracak, terlemişmi, acımışmı:) valla onun evhamından bana fırsat kalmıyor.Üstüne de ne kadar rahatsın damgası yiyorum :) aslında bence çok evhamlı olan o :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sıkça böcek diyorum:)Aynen sana katılıyorum onların evhamı bizi rahat gösteriyor. Geçenlerde annem "çocuk hep seninle yalnızken düşüyor" dedimişti, abartamaya bakar mısın, çocuk 2 defa koltuğa tutunup kalkarken düştü, hep oldu:) Gönül istemez tabii düşmelerini ama oluyor işte bir de rahat damgası vuruluyor:)

      Sil
  7. Ege Demir ile Adayı bu konuda çook benzettim.Ada sürekli tv ünitesinde..Ben alıyorum o gidiyor.Bende aynı senin gibi davranıyorum canım.Engellemiyorum, tehlike anında yavaşlatma olayı yapıyorum.Ynındaysam tabi.Ama eşiö, hemen alıyor, başka yere götürüyor.O zamanda Ada bunu ayun sanıp hoop tekrar tv ünitesine gidiyor:))) İşimiz zor valla:) Sevgiler, öpücükler Ege Demire..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bu neslin çocukları, anneleri ve babaları aynı:) Annelere evhamlı derler ama yorumlara bakılırsa babalar daha betermiş:)

      Sil
    2. :)) haklısın..Bu arada hep yanlış yazmışım yahu:)

      Sil
  8. canım bu çok sevimli olmuş bu burakda böyleydi konsolun üzerine çıkar aynada kendisyle konuşurdu ..
    maşallah paşaya...
    çok öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım tehlikeli şeyler çocuklara daha cazip geliyor, maceraperest bunlar:)

      Sil
  9. oyyy ısırmak istedim şuan egeyi :))duvar ünitesinin boşluğu tam egelik olmuş:))maşallah ..bende çok evhamlıyımdır umarım ilerde çocugum olduğunda bende senin gibi rahat olurum canım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk konusunda dengeler değişebiliyor, örneğin normal hayatımızda ben eşime göre daha stres yapan, ayrıntı, evham bir tipim ama çocuk konusunda o aşırı titizlenince ister istemez nasıl olsa o herşeyi düşünüyor diye ben rahatlaştım:)

      Sil
  10. Cok guzel bir bebegin var masallah.Derler ya bir anne icin dunyanin en guzel bebegi kendine ait olanidir diye pek inanmiyorum ben guzelse bir bebek guzeldir benim icin.Benim oglum bana gore guzel annesiyim ben tabii ki cirkinligi bana gorunmez ama gercekten bakmaya doyamadigim guzel bebeklerde var.Ege onlardan biri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, gerçekten bir anneye yavrusunun çirkinliği görünmez, bana da görünmüyor, senden bunları duymak ekstra çok güzel.. Hepsinin bahtları güzel olsun..

      Sil
  11. Ayyy! Bi dakka ya, bu yazını daha önce okumuştum ama Ege Demir'in elindeki o korkunçiğrençgıcık sesli ineği yeni gördüm :S
    Hayır bi de çok seviyorlar ya... Kıyamıyorum kaldırmaya, eğlensin bebe. Am var ya Gülbilge onun düğmelerine basınca arkamdan boğa koşturuyormuş gibi kaçıp saklanmak istiyorum. :D

    (Bu arada bence TV ünitesinin yeni hali daha güzel olmuş (;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...