13 Ocak 2013 Pazar

Çokoprensim 9 Aylık!

Dün doktor kontrolümüz vardı. Boyumuz kilomuz gayet iyi, kan tahlili yapıldı ve demir ilacı 2 katına çıkarıldı. Bir süredir sütüm azaldığı ve Ege Demir de devam sütünü kesinlikle kabul etmediği için günlük gerekli süt miktarını tutturamazsak diye üzülüyordum. Ama kalsiyum miktarı üst sınırın üstünde çıktı, bu da sanırım benim kullandığım kalsiyum ilaçları sayesinde olmuş. Sıkıntı yok yani.

Bu evin reisi benim bakışıyla:)


Yatağını talan ederken


Kumandayı ele geçirmişken


Anneannesi için glutensiz poğaça yaparken


Anakucağına bebekler biner, benim oğlum bebek mi değil, binince de böyle biner:)


Şimşek'in üzerinde



Dün ilk kez tutturarak birşey aldırma olayı yaşadık. İlk arabam'ı almayı düşünüyorduk ama sonradan vazgeçmiştik, dün E-Bebek'e gittik, kapının yanına koymuşlar, resmen üzerine atladı, biraz denettik sonra kucağımıza alınca ortalığı yıktı, oradan uzaklaşalım dedik, olmadı. Ve sonuç; gördüğünüz gibi araba evimizde:)


44 yorum:

  1. Nasıl bir ağır abisin sen, nasıl bir güzel suratsın sen, nasıl tatlı, sevilesi bir çocuksun sen, maşallah suphanallah sana Egeeeee ;) Oh ne iyi etmişsin de aldırmışsın o arabayı, güle güle kullan :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz, pek ağır abidir benim oğlum peek:)Heöyt dedi alacaksınız o arabayı bana, peki dedik, aldık:)

      Sil
  2. Yeriim senin evin reisi artist bakışlarını maşallah çok yakışıklı olmuşsun,pofur pofur pofurlanmışsın:)İyi de annesi ne yapmadınız da bu çocuk huni takmış,sizi protesto ediyor.İlk adım arabasından vazgeçtiniz,işte öyla aldırır Ege Demircim istediğini size:)Şaka maka nasıl yaptı öyle tutturdu,maşallah,helal olsun sana:)Nice aylara,senelere inşallah canım,öpüyorum çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)O fotoğrafı çekebilmek için 10 tane falan fotoğraf çekmişimdir, en son baktı annem fena koydu kafasına illa çekecek, çek de gidelim tarzında poz verdi:)) Ayy hem de ne tutturma, arabanın yanından uzaklaşmaya kalkınca ağlamalar, yanına bırakınca gülmeler, en son mecbur kaldık, istersen alma:)

      Sil
  3. Ay yerim ben onu maşallah kuzucuğuma arabasınıda pek güzel kullanıyo :)

    YanıtlaSil
  4. Maşallah Ege Demir'e nice 9 aylar yıllar gecsın su gıbı:) Ateş ilk arabayla yurumeyı pekiştırdı dıyebilirim. Almannız cok iyi olmuş

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz;) Eve getirirken yeni bir yayıntı diye bakmıştım ama işe yarayacaksa iyi bari, hevesi var bakalım.

      Sil
  5. Maşallah benim çokoprensime annesi çoook tatlı...
    Bilyor musun? Bora Abisi ile Ege Demir'in uyku setleri aynı! Özdilek'ten almıştım birka ay önce yedek olsun diye çok sevdik biz de :)

    Kocaman öpüyorum ikinizi de...

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize de teyzemiz İzmir Özdilekten almıştı, ne güzel mışıl mışıl uyusunlar uyku setlerinde ki inşallah uyurlar zira dün gece sayısız yat-kalk yaptık paşa için:) Ben d ekocaman öpüyorum Bora abimizi ve seni:)

      Sil
  6. Bütün pozlara bayıldım, o karizmaya o yeşil şapka:)))) hayırlı olsun yeni cicisinin zamanı gelmiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o da aynı şeyi düşündü sanırım, zamanı geldi dedi ve kaptı:) İleride öpe öpe bitireceğim ben o karizmayı:p

      Sil
  7. önce o ana kucagında bacakalrınaı kaldırmısken totoyyu bir güzel ısırcan,bağırtcan onu,sonra o arabayı tutan elleini yavas yavas yicen ,tipsiz bunlar ,maşalllaaaahhh büyümüşsünüz annesiii.NAsılda ınatlar demı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fena çoook, resmen ipleri ele geçirdi daha şimdiden:) Ben senin için ısırır, bağırtır ve yerim;)

      Sil
  8. Hayırlı olsun ilk şoförlüğü (:
    Maşallah, hep böyle sağlıklı haberlerini alalım kuzucuğumun. Benim için kocaman sarılıp öp taam mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol teyzesi, biraz daha pişsin şöförlüğü, Gülbilge'yi gezdirecek arabasında:) Öpmez miyim Zeynep'im, sen de zeytin tanesini öp kokla benim için;)

      Sil
  9. maşallah nice aylara,yıllara...

    YanıtlaSil
  10. çok tatlı ya. ana kucağındaki haline bayıldımmm çok şeker

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, değişik akrobasi hareketleri deniyor orada:)

      Sil
  11. canım benimm...maşallah:)) bu kumandayla alıp veremedikleri nedir bu çocukların:))ilk arabam güzel bişey bizimki yürüteçini kullnaıyor bu şekilde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten var bir alıp vermedikleri kumandayla, bir de işin ilginç yanı, eski televizyonun kumandası var evde, pillerini çıkarıp verdik, dönüp yüzüne bakmıyor, illa gerçek iş gören kumanda olacak, çok fenalar:)

      Sil
  12. Cok tatli maasallah:) yakinda 1 yasinda olacak cok az kaldi:) buyudukce yaptiklarina inanamayacaksin. Nasil tatli oluyorlar opuyorum ve azicik yiyorum cokoprensi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya çok az kaldı, o da anlamadan geçecek:) Her yeni ay yaşadığımız en güzel ay oluyor, şimdilik favori ayımız 9. ay, yeni şeyler öğrendikçe, sergiledikçe bu değişecek tabii:) Ben de çok öpüyorum Emir tatlısını:)

      Sil
  13. Canım çokoprensin artık büyüyor poz vermeye başlamış,bayıldım pozlara,atla bundan sonra artık çok güzel oynar Ada şuan da öyle bir hızlı sallanıyorki üstünde:)ilk arabanızda hayırlı olsun çok faydalı bizde de var çok çabuk yürür bunun yardımıyla güle güle kullansın çokoprensimiz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ada'nın pozlarını yakalayamayız gibime geliyor, artistlik var onda temelde:) Atı çok seviyor, sürekli tepesinde, araba inşallah bize de yarar;)

      Sil
    2. Teşekkürler teyzesi Ada bu aralar özellikle tam artist oldu,ama Ege'de Ada ablasının yolunda ilerliyor yani ben öyle görüyorum:)arabayı yürümeye başladıktan sonra da uzun süre evde bisiklet olarak kullanır Ada hala kullanıyor şimdi bile :)

      Sil
  14. Tam çokoprens:)) Ben çayla yemeyi çok severim:p maşallah yakışıklıya.Canım anne sütü neden azaldı acaba? işe başlayınca emziremedin tabi, ondan mı acaba.Ben merak ettim kusura bakmazsan canım.. İlk arabam bize bir arkadaştan geldi.Onun oğlu kullanıyormuş mavi hatta:) ama ben renk ayrımı yapmıyorum, Ada'Da çok sevdi, arada bir tutuyor, ama tam beceremiyor daha:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sintigrafi çekilmiştim ya, 2-3 gün emzirmemiştim hani, ondan sonra azalmaya başladı, Ege Demir tepkisel oldu az içti, zaten ek gıdaya geçince de bir kademe azalmıştı, şimdi işe başlayınca da iyice azaldı:(
      Renk ayrımı yapma zaten, tüm renkler yakışır Ada'ya;)Ege Demir de tam beceremiyor, araba gidiyor o duruyor, aradaki açıklık artıyor:)

      Sil
  15. Maşallah Ege Demir'e nice ayları ve yaşları olsun.Şimdiden başalamış istediğini aldırmayı işiniz var büyüdükçe...Ege Demir'e ve sana sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya başladı ama artık oyuncağı kısıtlıyoruz, aldıramayacak umuyorum:) Birsürü oyuncağı var, çoğunun dönüp yüzüne bakmıyor, ben de kaldırdım, birkaç tane oyuncak bıraktım:)

      Sil
  16. Nice aylara inş gerçekten zaman su gibi geçiyor bide kilosunu yazsaydınız her bebek farklıdırda benim bebek bir aydır hiç kilo almıyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, her bebek farklıdır gerçekten, oğlum 9 kg olmuş, aynı aylarda olup daha zayıf ve şişman olan bebekler de biliyorum arkadaşlarımdan. Belirli bir aydan sonra kilo almaları da yavaşlıyor, dert etmeyin bence;)

      Sil
  17. Evin Reisi pozu çok tatlı maşallah :)
    Sağlıklı mutlu başarılı uzun ömürler dilerim ..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, darısı başına diyelim, bebişinde daha güzel pozları yakala;)

      Sil
  18. Maşallah, nice nice mutlu aylarınız olsun sağlıkla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım, tüm yavruların sağlıklı ömürleri olsun;)

      Sil
  19. Çokoprens tam çoko olmuş :)))
    Sevgili Çokoprensin annesi, blogunda Yonca'nın çekilişini de duyurur musun lütfen?
    Çok teşekkürler.
    Linki aşağıda.
    http://yoncademirel.blogspot.com/2013/01/yoncann-cekilisine-davetlisiniz.html
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki canım duyururum, bu aralar bloga pek sık giremiyorum, kim ne çekiliş yapıyor geç haberim oluyor. Bir sonraki postum çekilişin olur, hem de katılırım;)

      Sil
  20. benim bebeğim 6 aylık 9 kilo,sadece emziriyorum ozaman normalmiş ilk çocuk olunca bilemiyorsun bide sağlık ocağında tarttırıyorum ben fazla bilgi vermiyorlar sağolun cevapladığınız için...

    YanıtlaSil
  21. nice sağlıklı aylara yıllara canım ..oyy maşallah tam ısırmalık olmuş :))Allah nazardan saklasın ..Bende bir oğlum olsun çok istiyorum tabi zamanı gelınce :))

    YanıtlaSil
  22. maasallah ya benımkı de 9 aylık daha henuz emeklemıyor bıle. yere yuzustu koydugumda donmek bıle ıstemıyor hemen aglıyor. bır sorun olmasından korkuyorum ya. tum 9 aylıklar baslamıs emeklemeye senınkı ayakta bıle duruyor maamsallah.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...