30 Kasım 2012 Cuma

Mama Sandalyemiz

Ege Demir 5 aylıkken ek gıdalardan yavaş yavaş tattırmaya başladık, tam öğün olarak yemediği için mama sandalyesine ilk etapta ihtiyaç duymamıştık. 6. ayında kahvaltı-öğle yemeği gibi öğünleri olunca ihtiyaç da büyüdü ve araştırmalara başladım. Chicco Polly'i beğenmiştim, ebebekte satılıyor. Tekerlekli oluşu, desenleri hoşuma gitmişti. Tuba'nın bloğunda resimlerinde gördüğüm mama sandalyesi de Chicco Polly'miş, onunla konuştuğumda dokusunun biraz terlettiğinden ve çok yer kapladığından bahsetti. Bana İkea'nın klasik mama sandalyesini önerdi. Görüntü itibariyle tabii ki Chicco çok daha iyi, hani olur ya anneler bazen bazı şeyleri çocukları için değil de kendileri için alır, yani Ege Demir için Chicco yada İkea farketmezken, ikisi de aynı işi görecekken, biraz daha şık olanı daha güzel geliyor annesine. Ama sonra düşündüm Ege Demir doğduğundan beri ona kendim için aldığım birsürü şey var.. Daha iyisi, güzeli olsun diye daha fazla para döktüğüm, kullanırken farkı olmadığını anladığım..
 
Tuba'nın önerisi mantıklı gelmişken, bir de Duygu'nun şu yazısını okudum ve kesin olarak İkea mama sandalyesi almaya karar verdim:) Neredeyse 2 aydır kullanıyoruz ve ne iyi yapmışım da bunu almışım diyorum. İyi ki Tuba'yla konuşmuşum, iyi ki Duygu'nun o yazısını okumuşum. İkinize de çok teşekkür ediyorum:)


 
 
Çizgili renkli minder İkea'dan, ayıcık bizden:)
 
 
 
 
 
 
Kırmızı ve mavi önlükler İkea'dan, bunlardan da çok memnunuz:)
 
 
 
Yoğurt da pek güzelmiş:)
 
 
 Ege Demir birşeyler yerken üzerine ne kadar dökülse de müdahale etmiyorum. Yemeğe dokunmasına, her tarafı batırmasına izin veriyorum. Çok keyifli yemek yeme seanslarımız var, benden başka biri yedirdiğinde benimle yediği kadar yemiyor.  Geçen gün çok fazla sulu gıda üzerine dökülünce silmek istedim, aralarda silmediğim için yemek yeme faslının bittiğini sandı sanırım, feryadı bastı, çocuk doymamışken nasıl bitermiş yemek hayret birşey:)
 
 

26 yorum:

  1. Canım bende chicco polly kullanıyorum gerçekten çok yer kaplıyor,bende senin gibi Ada için aldığım şeylerin çoğunu kendim beğenerek almışımdır ama yanlış yapıyoruz. İkea nın ki çok güzel iyi ki onu almışsın ayrıca çokta güzel süslemişsin. Ege Demir güzel güzel yemekler yesin sandalyesin de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah tüm çocuklar iştahla yer yemeğini:)Evet yanlış yapıyoruz, bu da benim nadir doğrularımdan biri:)

      Sil
  2. Canım rahat ettiğinize çok sevindim,Ege Demircim çok rahat görünüyor,patron gibi de oturmuş koltuğuna:))Ben de şimdi şok oldum,bahsettiğin mama önlüklerini dün ikeadan alacaktım,eğer dün bu postunu okumuş olsaydım kesin alırdım:(Neyse bir dahaki sefere artık:)En son ağzını yüzünü silerek çok iyi yapıyorsun hem ciltleri tahriş olmaz.Ben aralarda çok siliyordum o yüzden yanağı kızardı sanki.Afiyetler olsun,iştahı hep açık olsun paşanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten tesadüfler üstüste olmuş:) Bu önlüklerle rahat ettik biz. Sulu gıdalar yerken biraz sızdırabiliyor, ben de alta normal bir önlük daha takıyorum sıkıntı olmuyor. Çok önce bir yerde okumuştum müdahale etmeyein, silmeyin diye, geçenlerde de bir arkadaşım bahsetti, arkadaşına doktoru yemek bitene kadar silme demiş diye, onu da duyunca sıfır müdahale geliştiridim:)

      Sil
  3. Oturmuyo bizim mikrop Ali Deniz, babasının sandalyesinde gözü :)
    Aferin ve maşallah Ege'ye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözü yükseklerdeymiş Ali Deniz'in:) Mama sandalyesinden baba sandalyesine geçiş büyük ve önemli bir adım:))

      Sil
  4. Bence yemek yeme seansınız harika. Çocuklara müdahale etmeden özgürce yemek yemelerine izin vermek, onların bize karşı tepkisini azaltıyor. Çok iyi yapmışsın. Mama sandalyesi de ayrı bir güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek sonrası üst baş, etraf biraz feci oluyor ama eğlenceli de oluyor, bu şekilde uzun süre mama sandalyesi üzerinde geçirebiliyoruz:)

      Sil
  5. Bugün tubanne de mama sandalyesi tanıtmış:)..biz hala kullanıyoruz bunu ve çoook memnunuz..hemde demonte olduğu için taşınabiliyor arabanın arkasına konup.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu yazıyı hazırlamak için bloga girdiğimde gördüm ve şaşırdım:)
      Çok sevindim hala kullanmanıza ve memnun olmanıza demek ki gerçekten iyi bir karar olmuş yaşasın:)

      Sil
  6. Cok mantikli bir tercih ben de ikea demistim ilk basta babasi peg pregoyu gorunce hemen aldi ustelik de bir suru para odeyerek:) sonuc mama sandalyesi turkiye'de tekerlekleri donmuyor diye e- bebege iade ettik:) ne zaman aliriz allah kerim...simdi yenisini aldik cok daha ucuzu ve ayni isi goreni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin yeni mama sandalyeniz çok güzel görünüyor, ben çok beğendim, iyi günlerde kullansın, afiyetle yesin yemeğini Emir tatlısı:)

      Sil
  7. Ahh biz almadık çocuk 1 yaşına geldi hala hafif eğimli yatarak mama yiyor :( Ne yaparsam yapayım oturtarak yediremiyorum canım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki biraz daha büyüdükçe kendisi oturarak yemek ister canım, belki diğer çocukları gördükçe özenir, sen üzülme annesi;)

      Sil
  8. Ne iyi yapmissin ikea alarak. Bizde chicco polly aldik fakat dokusu terletiyor, cok yer kapliyor, zor cekiliyor bla bla ...bilseydim almazdim:) minik ege afiyetle ihtiyaci olan tum besinleri sandalyesinde yesin, yarasin minik kuzuya

    Sevgiler

    Ates boceginin annesi Muge:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları yaşadıkça tecrübeyle öğreniyoruz malesef, bizim evde de hiç kullanmadığımız ev tipi anakucağımız, son zamanlarda birkaç gün kullandığımız kocaman bir hamağımız var:)İştahı açık olsun tüm miniklerin:)

      Sil
  9. oh masallah sana be nasılda mutlu oluyorlar yemek yedıklerınde ve ortalıga sactıklarında bende en son sılıyorum ınan ona bıle kızıyo kucuk hanım :) hep öyle kalsa sesi çıkmayacak :) bu arada
    öykü de artık 6.ayda ve doktorumuz ek gıdalara geçırdı tabı bende gectıgımız ay soyle bır bakmıstım begendıgım mama sandalyesı kocamandı her yer bebek oyuncakları esyaları odada nasıl yer bulacagımı dusunuyordum kara kara bu post harıka oldu canım çok tesekkur ederım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah Öykü'ye, annesini üzmeden, ne verirse geri çevirmeden iştahla yesin inşallah;)Yardımımız olduysa ne mutlu canım:)

      Sil
  10. Ohh yarasın, afiyet olsun..İyi yapmışsın..Bizde ikea dan aldık ama Bursa da bıraktık onu, getireceğim gittiğimizde:) Buraya da daha uygun fiyatlı bir şey aldık.Bana çok pahalı geldi mama sandelyeleri ve dediğin gibi canım kendimize göre alıyoruz.Yok şu marka, şu model falan..Önemli Ege Demirin mama yemesi dimi ama:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet önemli olan onların yemesi, gerisi ayrıntı oluyor. Çok da iyi iş görüyor, sen de getir Bursa'dan:) Ada'yla aynı sandalyelerde yesinler mamalarını:)

      Sil
  11. mama sandelyenizi güle güle kullanın sizinle tanıştığıma sevindim benzer yanlarımız var benimde oğluşum adı ege bende egeliyim resim yapmaya bayılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevindim:) Ama isminizi tıklayınca bloğunuza giremedim, sadece yakışıklı Ege'nin arabasıyla resmini görebildim. Blogunuzun tam adresini yazabilir misiniz?

      Sil
  12. bende ege yemek yerken hiç müdahale etmedim kendisi rahatça yiyebiliyor mart ayında 3 yaşında olacak inş hala döke saça da yese olsun kendisinin tek başına birşeyleri başarması çok hoşuna gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah Ege'ye, onlar birşeyler başardıkça biz çok seviniyoruz, afiyet bal şeker olsun:)

      Sil
  13. bir ortak yönümüzde Atatürk...

    YanıtlaSil
  14. Geçen hafta ikea da gezerken bende eşime demiştim, mama sandalyesine ihtiyacımız olduğumda bunlardan alsak nolur ki diye çünkü mama sandalyeleri hem çok büyük hemde çok cicili bicili hemde sanki gereksiz pahalılar bu yazınızı okuyunca çok mutlu oldum , ikeanın mama sandalyesi bizi memnun eder mi etmez mi diye düşünmüştük ama şimdi kesinlikle bu ürünü tercih edeceğim
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...