2 Aralık 2012 Pazar

Bebe Bisküvimiz

Anne olmadan önce hazır bebek bisküvileriyle ilgili hiç bir yazı dikkatimi çekmemişti, sonradan algıda seçicilik midir nedir bu konuda bir sürü yazıyla karşılaşır oldum. Bunlardan birini Bebek Yapım Bakım Onarım bloğunda okudum. Anlatılan bu zararlardan sonra ben de oğluma evde kendim yapmak istedim, tarifim buradan;
 
 

Malzemeler:
 
  • 2 çay bardağı organik tam buğday unu (1 çay bardağı unu hamura zor yedirdim, o yüzden direkt koymadan yavaş yavaş eklemekte fayda var)
  • yarım çay bardağı organik irmik
  • 2 çay bardağı organik pirinç unu
  • 4 yemek kaşığı tuzsuz organik tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt ve hamur kıvam alacak şekilde varsa yoğurtun suyu (Suyu yoktu, yoğurttan ekledim)
  •  Hamurun katı olması durumunda 2 yemek kaşığı meyve püresi (Çok katı oldu organik elma püresi ekledim)
  •  
    Un hariç diğer tüm malzemeleri yoğuruyoruz, en son unu yavaş yavaş ekliyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 30dk kadar pişiriyoruz.
     
    Sonuç: Tatsız-tuzsuz birşey:) Bize göre pek lezzetli olduğu söylenemez, neyse ki bebişlerin henüz bundan haberi yok:)

    Kahvaltılarını karışım şeklinde vermediğimden kahvaltıda kullanmadım, muhallebisinde kullandım, bu sabah armut püresine koydum, çok sevdi. Eline verdiğimde de afiyetle yedi:)
     

    26 yorum:

    1. Organik organik ne de sağlıklı olmuş canım emeğine sağlık:)Ege Demirciğim de sevmiş,emeğin boşa gitmemiş çok sevindim:)Afiyetle yesin paşa:)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkür ederiz canım, yaptıklarımı yediğinde çok seviniyorum, sanki açmışım da karnımı tıka basa doyurmuşum gibi:)

        Sil
    2. Ben de ben de deneyeceğim. :)

      YanıtlaSil
    3. bir meleğin günlüğü2 Aralık 2012 22:54

      afiyet olsun Ege Demir'e..eşim arasıra dünya alem cicibebeden yemiş nolcak al diye markete her gittimizde ama elim varmıyor ,gerçekten cicibebe çok tatlı ben bile yiyemiyorum ,kimbilir neler var içinde ..en güzeli doğal olması

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Keşke herşeyin en doğalını verebilsek, kim bilir diğer yedirdiklerimizde neler vardır..

        Sil
    4. Çok güzel görünüyor umarım Efe bey seve seve yer bende deniyeyim yakın bi zamanda :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkürler, tadı bence pek iyi değil ama kemire kemire bir yiyor:)

        Sil
    5. ooooo süper, utandım kendimden vallahi, ben hep hazır aldım :( ama en kısa zamanda deneyeceğim bu tarifi

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ege Demir'den önce ben kendim de yiyordum:))

        Sil
    6. En güzeli... En azından neyi nasıl yaptığınızı biliyorsunuz ve katkı maddesi yook.
      Böylesi çok sağlıklıı..
      Elinize sağlıık.
      Bi iki tane kaçırdım ama :P =)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet kesinlikle insanın içi rahat, ne yedirdiğini biliyor en azından;) Tepside daha çok var, afiyet oldun:)

        Sil
    7. Ellerine sağlık, bende tarif bulmuştum netten yapacağım bakalım.Ekmek yaptım ama bisküvi kaldı:) Devam sütüyle yaptığın muhallebiyi okudum az önce, teşekkür ederim..Bir sorum daha olacak canım, emzirmeye devam ediyorsun ama değil mi Ege Demiri? Doktor mu muhallebi verin dedi yoksa sen kendin mi başladın? Kusura bakma çok soru sordum ama:)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Evet canım emzirmeye devam ediyorum, doktorun verdiği listede vardı, önceleri pek vermemiştim, bu ay değişik çeşitler denedim;)

        Sil
    8. Afiyet olsun Egeciğime:) en güzelini yapmışsınız, ellerinize sağlık!

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkür ederiz, yiyor ve annesini sevindiriyor:)

        Sil
    9. nezamandır yapmak istedigim ve cesaret edemedigim bir olay.artık bende hevese geldim:) bu güzel ve faydalı paylaşım için çook teşekürler

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ben de bir blogda görüp heveslenmiştim:) Mutlaka sen de yap, Deren de afiyetle yesin inşallah:)

        Sil
    10. Ellerine sağlık canım çok iyi olmuş valla, afiyet olsun Ege'me :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Sağol canım, özellikle katı yiyeceklere alışması açısından iyi oldu:)

        Sil
    11. kocaman oldum ama hala sütle yerim bunu.
      ama evde yapılabileceğini hiç düşünmemiştim.
      :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bunların çölyak hastaları için glutensiz olanları var, benim favorim de onlar:)

        Sil
    12. kaç derece de pişirdiniz? bu arada ben hayriye Egenin annesiyim bende egeliyim

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok memnun oldum, ben de Tuğba:) 180 derecede pişirmiştim.

        Sil

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...