Anne olmadan önce hazır bebek bisküvileriyle ilgili hiç bir yazı dikkatimi çekmemişti, sonradan algıda seçicilik midir nedir bu konuda bir sürü yazıyla karşılaşır oldum. Bunlardan birini Bebek Yapım Bakım Onarım bloğunda okudum. Anlatılan bu zararlardan sonra ben de oğluma evde kendim yapmak istedim, tarifim buradan;
Malzemeler:
Un hariç diğer tüm malzemeleri yoğuruyoruz, en son unu yavaş yavaş ekliyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 30dk kadar pişiriyoruz.
Sonuç: Tatsız-tuzsuz birşey:) Bize göre pek lezzetli olduğu söylenemez, neyse ki bebişlerin henüz bundan haberi yok:)
Kahvaltılarını karışım şeklinde vermediğimden kahvaltıda kullanmadım, muhallebisinde kullandım, bu sabah armut püresine koydum, çok sevdi. Eline verdiğimde de afiyetle yedi:)
Organik organik ne de sağlıklı olmuş canım emeğine sağlık:)Ege Demirciğim de sevmiş,emeğin boşa gitmemiş çok sevindim:)Afiyetle yesin paşa:)
YanıtlaSilTeşekkür ederiz canım, yaptıklarımı yediğinde çok seviniyorum, sanki açmışım da karnımı tıka basa doyurmuşum gibi:)
SilBen de ben de deneyeceğim. :)
YanıtlaSilDene tabiki:)
Silafiyet olsun Ege Demir'e..eşim arasıra dünya alem cicibebeden yemiş nolcak al diye markete her gittimizde ama elim varmıyor ,gerçekten cicibebe çok tatlı ben bile yiyemiyorum ,kimbilir neler var içinde ..en güzeli doğal olması
YanıtlaSilKeşke herşeyin en doğalını verebilsek, kim bilir diğer yedirdiklerimizde neler vardır..
SilÇok güzel görünüyor umarım Efe bey seve seve yer bende deniyeyim yakın bi zamanda :)
YanıtlaSilTeşekkürler, tadı bence pek iyi değil ama kemire kemire bir yiyor:)
Silooooo süper, utandım kendimden vallahi, ben hep hazır aldım :( ama en kısa zamanda deneyeceğim bu tarifi
YanıtlaSilEge Demir'den önce ben kendim de yiyordum:))
SilEn güzeli... En azından neyi nasıl yaptığınızı biliyorsunuz ve katkı maddesi yook.
YanıtlaSilBöylesi çok sağlıklıı..
Elinize sağlıık.
Bi iki tane kaçırdım ama :P =)
Evet kesinlikle insanın içi rahat, ne yedirdiğini biliyor en azından;) Tepside daha çok var, afiyet oldun:)
SilEllerine sağlık, bende tarif bulmuştum netten yapacağım bakalım.Ekmek yaptım ama bisküvi kaldı:) Devam sütüyle yaptığın muhallebiyi okudum az önce, teşekkür ederim..Bir sorum daha olacak canım, emzirmeye devam ediyorsun ama değil mi Ege Demiri? Doktor mu muhallebi verin dedi yoksa sen kendin mi başladın? Kusura bakma çok soru sordum ama:)
YanıtlaSilEvet canım emzirmeye devam ediyorum, doktorun verdiği listede vardı, önceleri pek vermemiştim, bu ay değişik çeşitler denedim;)
SilAfiyet olsun Egeciğime:) en güzelini yapmışsınız, ellerinize sağlık!
YanıtlaSilTeşekkür ederiz, yiyor ve annesini sevindiriyor:)
Silnezamandır yapmak istedigim ve cesaret edemedigim bir olay.artık bende hevese geldim:) bu güzel ve faydalı paylaşım için çook teşekürler
YanıtlaSilBen de bir blogda görüp heveslenmiştim:) Mutlaka sen de yap, Deren de afiyetle yesin inşallah:)
SilEllerine sağlık canım çok iyi olmuş valla, afiyet olsun Ege'me :)
YanıtlaSilSağol canım, özellikle katı yiyeceklere alışması açısından iyi oldu:)
Silkocaman oldum ama hala sütle yerim bunu.
YanıtlaSilama evde yapılabileceğini hiç düşünmemiştim.
:)
Bunların çölyak hastaları için glutensiz olanları var, benim favorim de onlar:)
Silharika fikir...
YanıtlaSilkaç derece de pişirdiniz? bu arada ben hayriye Egenin annesiyim bende egeliyim
YanıtlaSilÇok memnun oldum, ben de Tuğba:) 180 derecede pişirmiştim.
Sil