16 Aralık 2012 Pazar

Bir AVM Ziyareti



Sevgili blog (günlük gibi oldu di mi:))  dün uzuuuuuuun uzuuuuuuun zaman sonra ilk kez bir AVMye gittim, üstelik bunun bir de özelliği vardı kiiiiiii o da uzuuuuuuuun zaman sonra koltuk değneği kullanmadan ilk dışarı çıkışım olması:)

Malumunuz aylarca kiraladığımız hastane yatağında sırt üstü yatarak kalça kırığımı kaynatmış, kalçamdaki kemik iliği ödemlerimi de iyileşme sürecine sokmayı başarmıştım (Çok şükür, bin şükür Allah'ıma!) Yaklaşık 2 ay önce sürekli yatmaktan kurtulup koltuk değnekleri ile evde minik minik yürüyordum. Önce bir koltuk değneğini attım, açıkçası bu kolay oldu, ne de olsa diğeri hala bendeydi.. Amma velakin diğer değneği atmanın hiç bu kadar zor olacağını düşünmemiştim..

Anladım ki ben yeniliklere kolay adapte olan biri değilim, mevcut durumlara çok bağlıyım. Mesela İstanbul'a temelli gelirken, otobüste İzmir'den Balıkesir'e kadar durup durup ağlamışlığım, taşınırken bıraktığımız evin duvarlarını neredeyse öpmüşlüğüm var:) Koltuk değneklerini de ilk başta hiç istemedim, kim ister ki.. Ama neticede kötü gün dostları, nasıl sileyim bir anda onca yaşanmışlığı:p

Şaka bir yana, tek koltuk değneğini bırakmak cidden zor oldu, resmen korktum..Ya aynı sıkıntıları tekrar yaşarsam, ya ağrım sızım olursa, bir süre daha mı kullansam diye eşime vızıldanıp durdum, en son verdiği cesaretle dün değneksiz çıkmayı başardım:) 2 hafta sonra işe döneceğim ve koltuk değnekleri ile dönmeyi normal olarak hiç ama hiç istemiyorum, bırakın işi, evden onlarla hastane için çıkmayı bile sevmiyordum. Yazın bizim sitenin bahçesi çok kalabalık oluyor, yürürken herkesin bakışlarını üzerimde hissediyorum. Çok şükür ki kalıcı bir rahatsızlığım yok, kullandım bitti, ya ömür boyu onlarla yaşayacak olanlar ne yapsın, ne var ki bakıyorsunuz, sinir şeyler..

Gelelim dışarı çıkış sebebimeeee..2 hafta sonra işe başlayacağım, bir dolap giysiden üzerime olan sınırlı sayıda giysi var:) Doğuma kadar 14 kilo aldım, doğumdan 10 gün sonra tartıldığımda 10 kilo vermişim. Zaten uzun boylu olduğumdan bu zaman kadar ince olan yapımla, zayıf bir görüntüm vardı, kısacası kalan  o 4 kilo hoşuma gitmişti. Gitmişti gitmesine ama rahatsızlığım yüzünden yatmak farz olunca ve emzirdiğim için yememden de kısmayınca şu anki görüntü hoşuma gitmiyorrrrr:) Ama biliyorum ki işe başlayınca stres, zihinsel ve fiziksel yorgunlukla kilo vereceğim ama verene kadar giyecek kıyafet yoktu, neyse ki dünden sonra artık var:) Eskiden üzerime cuk oturan kıyafet bulmak daha zordu, şimdi kilo alınca kolaylaşmış, ben de birsürü şey aldım. Ama eve gelince farkettim ki bir poşet eksik:( İçinde de aldığım en pahalı pantalonla, çok beğendiğim gömlek, ühüüüüüü. Üstelik onları eşimin kartıyla değil kendi kartımla almıştım, bir kez daha ühüüüüüü, neden hep böyle şeyler iyi insanların başına gelir?!! :)  (Bir Burhan Altıntop cümlesi:))

(Farkındayım resimle konunun alakası yok, lütfen yüzüme vurmayınız:p Vuracak olursanız dün hava güneşliydi diye çeviririm bilesiniz:))



43 yorum:

  1. Bu avm ziyareti Ege Demir'siz oldu sanırım,ya da çok sakin bir çocuk anne alışverişteyken akıllı akıllı arabasında uyudu...Koltuk değneklerini bırakmanıza hele de kalıcı bir şey olmamasına sevindim.Aldıklarınızı da iyi günlerde giyin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onsuz olur mu hiiiiç:) Ama şöyle oldu, çoğunlukla anne ve anneanne birşeyler bakarken, baba ve oğul ayrı takıldı, sonra buluştuk:) Babacı olmasının yararları da varmış:))

      Sil
  2. Yaaa çook üzüldüm pantolon ve gömleğe:(Onca zaman sonra dışarı çık sonra da kaybet,ah Tuğbacım:(Neyse,geri kalan haberler iyi çok şükür ki:)Herşey güzel olmaya devam edecek,işinle ve bol gezili aile hayatınla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pantolon-gömlek dışındaki haberler iyi:)Neyse sağlığım iyi ya çok şükür, olan giysiye olsun dedim:)İnşallah herşey hepimiz için çok güzel olsun;)

      Sil
  3. ÇokoPrensin Annesi taa geçmiş postlarına bakıp okuyayım bakalım başına gelenleri, çok merak ettim şimdi, gelmiş geçmiş olsun diyeyim ama çok şükür geçmiş zaten, Allah tekrarından ve beterinden saklasın...
    Uyum konusunda benzeriz sanırım çünkü ben de Yalova'dan İstanbul'a taşınırken çok ağlamıştım, hep hayal kurmuştum yakın zamanda döneceğimi ama 20 yıldır İstanbul'dayım :( Ev değiştirmeyi, iş değiştirmeyi ben de sevmem...
    Aldıklarını gösterseydin keşke merak ettim şimdi, kaybettiklerin poşet içerisinde seni bekliyor bence, mutlaka telefonla sor uğradığın tükanlara :) Bi de o bulamazsan aldıklarını eşinin kartıyla tekrar alsana ;) Madem bu kadar üzüldün o da mutlaka kabul edecektir, iyi kalpli bir koca olarak ;)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, doğumuma 1 hafta kala hormonlarımın minik bir hediyesi oldu kırık ve ödemler:)Homonların etkisiyle koca kemik kırılmış, napalım çok çektim ama Allah beterinden korusun;)
      Yaşasın bir benzerim daha varmış:)Acayip sahiplenici bir yanım var benim o yüzden sanırım kolay kolay bırakamıyorum çoğu şeyi.
      İyi kalpli kocamın kartıyla alma fikri oldukça aklıma yattı:))

      Sil
    2. Aminnnnn, çok geçmiş olsun tekrar tekrar, okudum eski postlarından, üzüldüm ama üzülecek bişey yok ki halbuki, geçmiş işte ;)
      ilk hamileliğim de benden troidimi aldı malesef.....
      ;) Sevgiler...

      Sil
    3. Ya herşey şu minik canavarlar için değil mi, napalım sağlık olsun, onlar sağlıklı olsun, gerisi boş;) Çok öpüyorum:)

      Sil
  4. çok geçmiş olsun dicem ama geçmiş bile :) allah bir daha göstermesin diyeyim o vakit.. beğenerek aldıklarını hatırlayamadığın bir yerde bırakmanın acısını bilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, amin diyeyim ben de o vakit:) Evet çok acı, benim nasibimden çıkmadıysa döner dolaşır gelir diye düşünmek istiyorum:)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Teşekkür eder, en kısa zamanda gereğini yapacağımı bildiririm:)

      Sil
  6. Canı benim gözünaydın, geçmiş olsun tekrar...Bak atlattın işte Allah'ın izniyle, yardımlarıyla çok şükür.Allah başka dert vermesin. Bundan sonra bol bol hava almaya çıkarsın havalar çok kötü olmadığı sürece.
    İŞe başlamak da sana iyi gelecek eminim. Aldıklarını güle güle kullan :) Arada resim de ekle yahuuu;)

    Bu arada o poşeti sonra bulamadın mı? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için, hepsine amiin diyorum:) İşe başlayacağım için hem seviniyor, hem de üzülüyorum, karışık yani:)Poşeti malesef bulamadım, napalım kısmet değilmiş..

      Sil
  7. bu güzel post için emeğine sağlık bu yazıyı okuyunca uzun zaman dır gülümsemedğimi farkettim.Bu arada o poşet kazası benim de çok alışveriş yaptığım zaman başıma gelir:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümsettiğime sevindim:) Benim ilk kez başıma geliyor, bir daha poşetlerime sıkı sıkı sarılacağım:)

      Sil
  8. Canım benim Cook sevindim senin adına inşallah tamamen bırakır hayatına huzurlu bir sekilde devam edersin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım çok teşekkür ederim, darısı diğer kullananların başına olsun inşallah:)

      Sil
  9. ) ee ben o bantolonla gömleği de merak ettim..bulundu mu?) Çok çoook geçmiş olsun arkadaşım, inşallah bir daha gerek kalmaz o değneklere..Bol gezmeler diliyorum sana oğlunla:)) Alışveriş ne güzelbir şey bu arada di mi:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım bulunmadı, artık giyen iyi günlerde giysin:) Çok teşekkür ederim canım, inşallah gerek kalmaz.Aalışveriş müthiş birşey ya, ilaç gibi sanki:) Gerçi ben internetten devam ediyordum ama görüp, dokunup, deneyerek almanın tadı başka:))

      Sil
  10. yeni öğrendim canım çok geçmiş olsun bebekle ne kadar zor olmuştur ama geçmiş gitmiş Allah bir daha göstermesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bebekle çok zor oldu özellikle Ege Demir hareketlendikçe daha da zordu ama Allah'tan annem ve kayınvalidem yanımdaydı yoksa mümkün değil. Allah kimsenin başına vermesin.

      Sil
  11. ne güzel kurtulman o sevimsiz şeylerden. Eşim kurtulduğunda da ben çok mutlu olmuştum onu düşünemiyorum bile.
    İş içinde şimdiden hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşler için de çok zor, insan kendisi kullanmışcasına üzülüyor. Allah değnek kullanmak zorunda olan herkese kurtulmayı da nasip etsin..

      Sil
  12. canım çok sevindim ,maşallah tütütühhhh.ama kaybolan poşete tüüüüüühhhhhhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çilercim çok güzel özetlemişsin, bana tütütühhhh, poşete tüüüüüüühhhh:)))

      Sil
  13. maşallah sana,kocaman maşallah
    ne güçlü insansın sen bak atlattın böyle güç bir süreci ve işe bile başlıyorsun
    yeniden başlayan iş hayatın,yeni elbiselerin :) herşeyin sana uğurlu gelsin,hayırlı olsun veee yeniden geçmiş olsun...bu arada kaybolan poşete ve içindekilere benim bile canım sıkıldı yaaa,bul onları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle yazınca kendimi birden çok güçlü hissettim:)Çok şükür bugünümüze.. Teşekkür ederim canım benim. Bulsam keşke ama nasıl, o gitti, dönmez geri gibime geliyor:)

      Sil
    2. bir mağazada falan mı bıraktın naptın acaba? ayyy çocuk gibisin ya malına sahip çıksana,cık cık cık...

      Sil
  14. Koltuk değnekleri gitmiş, mutluluktan olmuştur, canın sağolsun, daha iyilerini alırsın :)
    seni mimledim, daha önceden mimlenmişsin ama olsun iki kere mimlensin dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım, daha iyileri sizlerin olsun;) Mimlerimi aldım, teşekkür ederim:)

      Sil
  15. Hayatta aslında ne kadar değerli, şükretmemizi gerektiren şeylere sahibiz değil mi? Sen kısa bir süreliğine birçok şeyden mahrum kaldın, ve şimdi tekrar kavuşuyorsun çok şükür. Bundan sonra birçok şeye çok daha farklı gözlerle bakacaksın eminim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de böyle hissediyorum aslında, en basit örnek kaybolan poşet, evet üzüldüm kaybolmasaydı keşke ama çok şükür ağrım sızım yok, sağlığım yerinde, giden pantolonla gömlek olsun..Çok şükür..

      Sil
  16. Maşallah diyelim canım çok sevindim,geçmiş bitmiş olsun..Kaybolan poşete üzülme canın sağolsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım..Kaybolan poşetin ardından ben de öyle dedim:)

      Sil
  17. Canim cok gecmis olsun. Olsun yine saglik olsun iyelim, giden kiyafet olsun. Duzeliyorsun ve yeniden rahatlikla yuruyecek olman, harika bir sukur kaynagi olsa gerek. Tabi insanin ilk etapta icine oturuyor bu giyilmemis kiyafetler:)

    Cok gecmis olsun tekrar

    Egeyi seni optum

    Ates boceginin annesi Muge:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de harika ötesi bir şükür kaynağı:) İlk etapta içime oturdu ama hemen sonra giden kıyafet olsun, sağlığım benimle olsun dedim:) Biz de sizi öptük:)

      Sil
  18. maşallah çoook geçmişler olsun Allah kimseyi yatırmaasın okadar süre..e bulamadın mı şimdi o pantalon gömleği çıkmadımı mağazalara sormadın mı?
    bende yorumumu "bende nişantaşı çocuğuyum, bende üniversite bitirdim" cümlesi ile sonlandırıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy güldürdün beni yine, bu aralar çok güldürüyorsun bak:)
      Teşekkür ederim canım, amin diyeyim. Yok bulamadım malesef.

      Sil
  19. merhaba ben geldim :))

    çok geçmiş olsun...

    sizi izlemeye aldım...
    sizde beni izlemeye alırsanız sevinirim...

    sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...