11 Aralık 2012 Salı

Çokoprensim 8 Aylık:)

Benim minik bebeğim 8 aylık olmuşşş. Bu ay dönümü yazılarıma inanamıyorum, ne kadar hızlı geçiyor şu zaman..

6. ayında emeklemeye ve koltuklara tutunup kalkmaya başlayan Ege Demir şu an bunlar konusunda usta, ilk başlarda ayağa kaktığında geri oturma konusunda sıkıntılarımız oluyordu, şu an narince poposunu yere bırakıyor:) Bunlara ek olarak bir de koltuğa tutunup koltuk boyunca yan yan yürüyor:)

Bu ayın en önemli özelliği bilinçlenmesi oldu, bunu çok net farkediyorum. Önceki aylara göre söylediklerimi çok daha fazla anlıyor. Örneğin onunla oturmuş yerde oynarken, mutfağa gideceğim dediğimde birden boynuma atlayıp gelmek istiyor ben oturtmaya çalıştıkça boynuma dolanıyor, en son gülmekten kalkamıyorum ikimiz de kalıyoruz:)Yada kapı çaldığında kapıya gideceğimi bildiğinden birden kucağıma atlıyor, kapıya birlikte gidiyoruz:) Diğer odaya giderken almadıysam onu, arkamdan emekliyor, işim bitince geri dönerken, o da u dönüşü yapıp tekrar salona geliyor:) (Tabii bu dediklerim gün içinde babası işteyken, akşamsa babasının kucağında yada bacaklarının dibinde olduğundan kendisiyle pek görüşemiyoruz:))

Bir de koltuğa çıkıp kuşlara bakmak için perdeleri açmamı istiyor. Kuşlar nerede dediğimde direkt kafasını kaldırıp pencereye bakıyor. Bir de eliyle çok şirin gel hareketi yapıyor. "Gel babası geeel geeel", "Gelin kuşlar gelin geliiiiiin" şeklinde:)



Bilgisayara aşırı düşkün, ama öyle böyle değil. Aynı odada laptop kullanamıyorum, gördüğü an elinde ne varsa bırakıp sevinerek yanıma geliyor, önce seviniyor, sonra kucağıma almayınca ağlama efektleri yapıyor, hala kucağa alınmadıysa ve bilgisayara yetişemiyorsa gerçekten ağlıyor, yaşlarla hüngür hüngür. Şaka gibi:) Bazen çocuk kendi kendine oynarken, bilgisayar kullananlara çok özeniyorum:) Ama bunda sanırım benim payım çok, rahatsızlığım sırasında aylarca yatakta yatarken karnımın üzerinde laptop bütün gün öyle yatarken gördü, dediki annem bu kadar kullanıyorsa bu şey çok iyi birşeydir:) Bu mantıkla kitaba ve keçelere de düşkün bir oğlum olmasını bekliyorum:p (Şu an bunları yazabiliyorsam, bu uyuduğu içindir:))


Annemin dediği gibi bilgisayarlara çok düşkünümdür, bir gün ben de burada yazacağım, bizi izlemeye devam edin:)



30 yorum:

  1. Yerim senin yanaklarını ben çoko-prens bey :) Maşallah Sübhanallah :)

    YanıtlaSil
  2. Maşallah Çokoprens'e daha mutfağı keşfedicek süzgeç,kepçe ne varsa onlar odadan toplanıcak :))öğreneceği çok şey var...Sağlıkla mutlulukla görün o günleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten ne hikmetse salon kapısı açılır açılmaz kendisini mutfakta buluyorum:))

      Sil
  3. Çok tatlı olmuşsun sen,saçların da çoğalmış:)Başlığını görünce Ege'ye 'Bak arkadaşın 8 aylık olmuşş'dedim,sen de giriş cümlesini aynı yazmışsın:))Maşallah paşam 8 aylık olmuş da kuşlara gel yapıyormuş,yerim onu:)Bilgisayar konusunda haklı çocuk,e tabi bir de genlerde de var sizin:)Ege Demircim de çok hareketli maşallah,erken yürüyeceğe benziyor.Ege'yle gelişimlerini çok benzetiyorum aynı aylarda aynı şeyleri yapıyorlar.Maşallah Çokoprensçim nice aylara inşallah ailenle hep birlikte:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok benzetiyorum gelişimlerini hatta senin aylık gelişim yazılarını okurken demekki 2 ay sonra böyle olacak Ege Demir diyerek okuyorum:))Çok öpüyorum Egemo ve annesini:)

      Sil
  4. ohh ohh nice 8 aylara 8 yıllara:))
    ben de diyorumki şu sıralar bebekelrin en güzel çağı 9 ay civarı:)) çok neşeli, tatlı ve komik oluyolar, ama biraz daha büyüyünce iktidar kavgası başlıyor evde( bknz: Ali Deniz)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz canım, inşallah yavrularımızla nice yıllarımız olsun;) Sen 9 ay civarı diyorsan vardır bir bildiğin 2 çocuk annesi olarak:)

      Sil
  5. Allah nazarlardan korusun, 41 kere maşallah.

    YanıtlaSil
  6. Maşallah çok tatlı, iyice büyümüş, yakışıklı olmuş, o birşeyler öğrendikçe onun aklını da görüyorsun, bilinçlendiği fotoğraflarından bile belli, bende bu zamanlarını çok değerli buluyorum , sizi izlemeye devam tabiki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Sema teyzesi:) Onun birşeyler öğrendiğini, yapabildiğini görmek şahane bir duyguymuş, ben de çok değerli buluyorum bu zamanları:)

      Sil
  7. yeriğm onu ben maşallah ..Gerçekten çok çabuk ilerliyor,çok çabuk büyüyorlar..bizimkide aynı anlattığın gibi gün boyu peşimde geziyor..kapı çalınca biliyorki babası geldi bi heyecan bi heyecan.Çok güzeller yaa..biraz daha şu dönemde kalamazlarmı hemencecik büyümesinler,doyamıyorum ama ben :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şekilde hissediyorum, eski resimlerine bakıyorum şaşıp kalıyorum ne kadar büyümüş, hiç istemiyorum bu zamanların geçip gitmesini:)

      Sil
  8. öyle güzel ki onları izlemek,doyamıyorum bende,maşallah ege ye daha neler görücez bakalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya her geçen gün yeni yeni şeyler görüyoruz, onlarla öğreniyoruz, maşallah hepsine:)

      Sil
  9. Cok tatli:) maasallah:) gitgide isler zorlasiyor:) ben korkutmak istemem ama ayaklaninca 1 saniye bile birakamiyor insan:) her aylari ayri tatli, ayri guzel:) gun gun yeni seyler yapacak gorup sasacaksin . Bu aylarda gelisimleri cok hizli oluyor:) cok keyifli:) her gun yeni birsey ogrenecek:) ogrendigini de hemen gosterecek:) opuyorum ve isiriyorum cokoprensi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya şimdi bile işler önceye göre daha zor, eskiden yatakta yatar dururdu:)Şu an işler zor ama daha güzel, dediğin gibi gittiçe zorlaşacak ama eminim keyif de artacak:) Ben de Emir tatlısını öpüyor ve mıncıklıyorum:))

      Sil
  10. Maşallah benim romantik oğluma, kış günü pencereden kuşlara bakar göz süzermiş maşallah:) Aynı Bora abin gibisin, o da lap top delisi! Kendini yerlere atıyor bazen sürekli beni karşısında gördüğü için...

    "Bu mantıkla kitaba ve keçelere de düşkün bir oğlum olmasını bekliyorum:p (Şu an bunları yazabiliyorsam, bu uyuduğu içindir:))"

    Bu cümlene koptum canım, sen çok yaşa e mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek romantik peek:) Bizimki henüz kendini yere atamıyor ama bir sonraki aşamada bekliyorum:) Bora abisinin yanaklarından öpüyorum kocaman:)

      Sil
  11. Maşallah Egeye. Çok tatlı Allah bağışlasın.

    YanıtlaSil
  12. Canım ay dönümünüz kutlu olsun,zaman gerçekten çabuk geçiyor bir bakmışsın 1 yaşında Allah sağlıklı uzun ömürler versin çokoprensime:)Bilgisayar konusunda sana katılıyorum bütün çocuklar aynı Ada artık kendini aştı tablet istiyor bu ara sürekli babasından:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya gerçekten çok çabuk geçiyor, 1 yaş için heyecanlanmaya başladım bile:) Ada'cım ne isteyeceğini biliyor, kendine ait tableti olsun tabii annesi:))

      Sil
  13. Çok tatlı maşallah! Önünde koca koca binalar var sanırım ama manzara iyidir inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef her yerde kocaman apartmanlar var ama Allah'tan tam pencerenin karşısında, karşı sitenin çocuk parkı olduğu için biraz açıklık kalmış:) Gerçi ilerleyen zamanlarda bu bir olumsuzluk yaratabilir "Anne beni parka götürrrr" :))

      Sil
  14. çok tatlı maaşallah :) aynı şekilde benim oğlumda bilgisayara tablete ve telefona çok düşkün vermemeye çalışıyorum ama beniz zileyip daha sonra kendi yapmaya çalışıyor zamane çocukları işte teknoloji ile erken tanışıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten yeni nesil bir başka olacak, düşünüyorum da ben ilk bilgisayarla tanıştığımda kaç yaşındaydım, bir de oğluma bakıyorum 8 aylıkken çoktan benimsemiş bile:))

      Sil
  15. daha nice aylarını görürsünüz bebeğinizin inş bide kaç kilo oldu bebeğiniz?

    YanıtlaSil
  16. Masallah oncelikle..Son fotografa bayildim , o nasil bircok seyi icinde barindiran bir gulus , pomek , gidisini koklamak geldi icimden , lutfen benim yerime yapar misin ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...