18 Aralık 2012 Salı

Mim

Sevgili Deeptone ve Sema mimlemiş beni. Kendilerine çok teşekkür ediyorum ama sorular oldukça zormuş:)

1. Mantığın mı yoksa duyguların mı ön plandadır?

Bu duruma göre değişir aslında, ama çoğu zaman duygularım ve mantığım paraleldir, paralel olmadığı durumlarda da sanırım bana yön veren duygularımdır.

2.İnsanlar niye mutlu değiller?Niye gözlerinin önündeki mutlulukları görmüyor ve şükretmesini bilmiyorlar?

İnsanlar gözlerinin önündeki mutlulukları görmez çünkü hep daha fazlasını ister. Büyük bir hırsa kapılmış gider. Hep daha fazlası hep daha fazlası derken ellerindeki azın kıymetini bilmez. Ne zamanki bir acı, bir kayıp yada sorun yaşasa niye bu benim başıma geldi der yine isyan eder, ders çıkarmaz. 
Lisede sevdiğim bir öğretmenden dinlemiştim; İnsanlar doğmuş sağlıklarıyla, hanelerine 1 yazılmış, okula gitmiş, diploma almış, hanedeki 1'in yanına 0 yazılmış, işe girmiş, yanına bir 0 daha eklenmiş, terfi etmiş, ev almış, araba almış, hep artan şekilde  0'lar eklenmiş. 10000000000..0 ne zaman ki sağlık gitmiş, elde kalmış 0! O yüzden sağlığımız yerindeyse mutlu olmak için çook kocaman sebebe sahibiz demektir:)

3.Çok para harcayıp keşke almasaydım ya da harcamasaydım dediğin birşey var mı?

Geçen yıl bir arkadaşımın düğününde giymek üzere pahalı bir elbise almış ve pişman olmuştum. Aldıktan sonra çok daha uygun fiyata daha fazla beğendiğim elbiseler oldu ama kendime ceza olarak almadım. Üstelik aldığıım elbiseyle de düğünde hiç rahat edemedim. Müstehak bana:)

4.Haklı olduğun bir konuda hakkını savunur musun yoksa susmak adalet mi dersin?

Genelde savunurum ama bu karşımdakinin tavrına göre de değişir. Eğer karşımda olgun bir insan varsa haklı olduğunu anlatmak çok kolay ama buna değmeyecek biriyse zaten anlamaz. Özellikle tvde gördüğüm bas bas bağıran insanlardan hiç hoşlanmam.

5.Tok gözlü müsün yoksa herşeyim olsun diyenlerden misin?

Tok gözlüyüm ama bazen insanın minik hırslar yapması, kendine hedefler koyması da güzel. Ama hırslar büyüdükçe şükretmeyi unutmamalı insan.

Ben de Zeynep(Bebeğimle Büyüyorum) ve Seda(Annesinin Masal Perisi) yı mimliyorum:)



11 yorum:

  1. Canım benim senin gibi olgun, mantıklı, duygulu ve iyi bir anneye feda olsun elbiseler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım çok teşekkür ederim, ne kadar iyi niyetli ve tatlı birisin:)

      Sil
  2. Öğretmeninin örneği ne kadar isabetliymiş,
    minik hırslar olmalı tabii, onları üretenlerde para kazanacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerinden ne kadar yıl geçti ama hala aklımda kalmış, yer etmiş..Doğru söylüyorsun üreticiler de kazansın:))

      Sil
  3. seni tanımakta çok güzelll :)

    YanıtlaSil
  4. Öğretmeninin anlattığı hikaye çok güzelmiş.İbret olsun bana:)Senin sağlık konusundaki hassasiyetin ve kazandıkların da bize yansıyor,bunu tekrar hatırlattığın için teşekkür ederim.Sadece sağlık bile mutlu etmeye yetmeli ki 'bile'lafı olmadı oraya.Demek elbise aldın daha sonra daha beğendiklerin çıktı.Bu herhangi birşey için çok özendiğimizde nedense hep olur:)Bana da aynı şey olmuştu.'Minik hırs'lafını çok sevdim.Bundan sonra kullanacağım:)Minik hırslıyız biz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yansıyorsa ne güzel, sevindim:) Evet sadece sağlık mutlu etmeye yetmeli;) Var ya düğün boyunca oramı buramı çekiştirmekten düğünden de birşey anlamadım:)Minik hırslıyız biz:)

      Sil
  5. hihihi bu zor görevin altından çok tatlı kalkmışsınız.
    yanıtlarınız da anekdotlar da pek sevimli.
    :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...