4 Temmuz 2012 Çarşamba

El Emeği Göz Nurları

Doğum iznine ayrıldığımdan beri evde tek başıma sıkıntıdan patlıyorum. Kendimi bilgisayara verdim, sürekli internette çokoprensim için bir şeyler bakıyorum. Altın yastığı almak istiyorum ama tüm modeller birbirinin aynısı gibi, değişik 1-2sey beğendim onlar da satılık değil, sadece resimlerini gördüm, Eminönü’nden de bir şey çıkmayınca sonunda kendim yapmaya karar verdim. Gördüğüm örnekte mavi piti kareli yastığın ortasına patikler oturtulmuştu, ben biraz değiştirerek yapmaya karar verdim. Düz beyaz saten kaplamalı yastık aldım, kenarı için mavi tüy, ortasına oturtmak için de patikler aldım, çok sade gelince de nazar boncukları ve kalpler yapıştırdım. Şöyle bir sonuç çıktı ortaya..


Tiyaki Hobi'de keçelerden yapılmış kapı süsü görmüştüm, önce alayım dedim, sonra ben neden yapamayayım dedim. Zaten vakitten bol bir şey yok… En büyük sorun kapı süsünün temeli oluşturacak halkaydı, o halka için ne kullanacağımı uzun zaman düşündüm. Sonunda eşimin istediğim boyutta kesip halka şeklini verdiği gider borusunun üzerini kalın yünle sardım. Değişik renklerde aldığım keçeleri boyut kazansın diye içlerine pamuk doldurup yapıştırdım. Kapı süsüm bitmiş oldu. Ama çok sayıda kapı süsümüz olduğu için kendisi duvar süsü oldu. Aynısından yeğenime de yaptım. Onunkisinde altta sarkan kalplerle süslenmiş bulutunun üzerinde ismi de yazıyor, o da şirin oldu.

Bebişime annesinin bir diğer el emeği göz nuru yine bir kapı süsüJ Bu seferki oda kapısının iç tarafını süslüyor. Görenler ilk başta hazır sanıyor, acayip mutlu oldumJ

9 yorum:

  1. çok şirin olmuşlar ellerine sağlık bebişte çok tatlı maşallah

    YanıtlaSil
  2. süper olmuş bu süs gerçekten. ayrı ayrı hepsiyle uğraşmışsın bayağı. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Evet ya uğraşmıştım, hamileliğimin sonuna doğru evde miskin miskin otururken keyifliydi de.

      Sil
  3. Canım bunlar süpermiş ,ben görmemiştim.Özellikle sonuncusu harika!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, oğlum aramıza katılmadan bişeyler yapmaya çalışmıştım işte, çok mutlu oldum şimdi:))

      Sil
  4. çok güel bunlar bayıldımmm

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık çok güzzel olmuş bende deneyeceğim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...